La Corporació Local aprovarà aquesta tarda en sessió plenària l'Ordenança municipal reguladora del procediment sobre verificació d'habitatges buits. Aquesta nova ordenança té com a objectiu regular la tramitació comuna a tots els expedients de verificació d’ús anòmal de l’habitatge en cas d’habitatge buit i regular la creació del seu registre.
La normativa preveu el requeriment d’aportació de dades per part dels propietaris, així com altres mecanismes d’obtenció i a partir d'aquí es regula el procediment administratiu d’aplicació. S’estableixen també els criteris què s’hauran de tenir en compte per a l’elaboració de programes d’inspecció, intentant mobilitzar, en primer lloc, aquells habitatges de grans tenidors i la creació d’un Registre municipal d’habitatges buits.
Per a la elaboració d’aquesta Ordenança s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Diputació de Barcelona i s’han valorat les deu aportacions presentades pels ciutadans dins el marc de la Consulta ciutadana efectuada des del web municipal. D’altra banda, s’ha treballat amb els serveis econòmics de la Corporació per a l’aprovació en paral·lel de l’ordenança fiscal que reguli la taxa per la tramitació dels expedients que es puguin tramitar i que també es sotmetrà a aprovació del ple aquesta tarda.
L'ordre del dia del Ple de març de l'Ajuntament de Santa Perpètua també inclou l'aprovació de les tarifes del servei d'autotaxi per aquest exercici 2017. El ple va aprovar al desembre un Conveni de Coordinació Intermunicipal amb els Ajuntaments de La Llagosta, La Garriga, L’Ametlla del Vallès. Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Sentmenat i Santa Perpètua de Mogoda per a la prestació conjunta del servei de Taxi. Aquest conveni estableix que tots el municipis tindran les mateixes tarifes i conceptes tarifaris. Per això, s'aprovaran les següents tarifes: baixada de bandera els dies feiners de 8 a 20h 3,35 euros i 1,20 euros per quilòmetre urbà recorregut i en horari nocturn i caps de setmana i festius la baixada de bandera serà de 4 euros i el preu per quilòmetre urbà recorregut serà d'1,23 euros.
El Ple també preveu prorrogar el Pla director de Cooperació i Solidaritat Internacional fins al 31 de desembre de 2017 així com una modificació de crèdit i un reconeixement extrajudicial de crèdit.
D'altra banda, els grups municipals presenten al Ple diverses proposicions. Tots els grups reclamaran la priorització del Pacte d'estat contra la violència de gènere, després de l'assassinat perpetrat a Santa Perpètua. També instaran al govern de l'Estat a modificar la política de restricció a l'ocupació pública estable i de qualitat que els serveis a la ciutadania demana, procedint a eliminar la taxa de reposició d’efectius.
El Ple aprovarà per unanimitat una proposició que demana l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Perpètua al projecte Creació i posada en marxa d’una guia ètica i dels drets humans per a la contractació i la compra pública dels municipis catalans, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, realitzat per l’Institut Internacional per l’Acció No Violenta (NOVACT/Nova), Nexes Interculturals, i SCI-Servei Civil Internacional. I igualment, l'adhesió del consistori a la proposta de resolució sobre un marc legislatiu pel respecte dels drets humans de les empreses catalanes que operen a l’exterior que va aprovar el Parlament de Catalunya.
La sessió plenària del mes de març començarà a les 19 hores i serà transmesa en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM i online a través de la pàgina web radiostaperpetua.org
Foto: Imatge de Santa Perpètua / L'Informatiu