hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ratificat la presentació de sol·licitud d'ajuts de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) de la segona convocatòria d'ajuts del Programa Operativo FEDER de Crecimiento Sostenible 2014-2020.  El projecte aprovat per la Corporació es presenta sota el lema Construir lligams de ciutat i preveu un pressupost de 8 milions d’euros. L'ajuntament sol·licita una subvenció del 50% (quatre milions d'euros).

La proposta va comptar amb el vist-i-plau de tots els grups municipals a excepció de la CUP que es va abstenir.

L'objectiu de l'EDUSI de Santa Perpètua és donar resposta als reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials i millorar la qualitat de vida de la ciutadania de forma integrada, tenint en compte aspectes com la inclusió social, els recursos i el medi ambient, l'economia baixa en carboni i les tecnologies de la informació i la comunicació. El programa presenta tres objectius: integrar la ciutat, el patrimoni i la indústria; generar noves oportunitats d'ocupació guanyant cohesió social; i augmentar la qualitat ambiental de la ciutat eficient i connectada.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que la proposta presentada manté els objectius del programa, però que s'ha millorat i també s'ha enriquit amb la participació ciutadana. També va assenyalar que si en aquesta ocasió no es torna a subvencionar a Santa Perpètua, l'Ajuntament es tornarà a presentar a una tercera convocatòria.

El tinent d'alcalde de l'àrea de Territori, Joan Alcántara, va explicar que a la primera convocatòria de l'EDUSI, Santa Perpètua "va quedar en desena posició dels 27 projectes presentats a Catalunya". Finalment, només dos, el de Barcelona i el de Santa Coloma de Gramenet, van rebre subvenció. Per aquesta segona convocatòria, Catalunya disposa de catorze milions d'euros, que es podrien ampliar fins a 17 si s'incorporen romanents de la primera convocatòria.

El regidor d'ERC-MES Albert Bonàs va manifestar que confia poc en que el govern de l'Estat compleixi amb Santa Perpètua i amb Catalunya i va afirmar que "és més fàcil que ens toqui la grossa que no pas aquest govern del Partit Popular farcit de corrupció tingui en compte Santa Perpètua". Va argumentar que el rescat de les autopistes de Madrid (5.000 milions d'euros) "és l’equivalent a quasi 10 anys de inversions a Catalunya" i va afegir que l'any 2015 l'Estat va executar a Catalunya "la irrisòria quantitat de 736 milions d'euros en inversions".


Foto: Parc Central / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política