hola

PDU Riera de Caldes Sud

L’assemblea local de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet públic el seu rebuig al Pla Director Urbanístic Eix Riera de Caldes Sud i ha expressat la seva disconformitat amb aquesta proposta de la Generalitat "liderada per JxS, i que ha estat acceptada pel nostre govern local que formen ICV i PSC". La formació recorda que Santa Perpètua és zona d'especial protecció atmosfèrica per alts nivells de contaminació i que apostar per un centre logístic i edificar aquest espai , "i d’altres com el PDU de Gallecs o Can Banús només fan que en un futur el transit rodat augmenti i això implicarà més contaminació".

La CUP assenyala que "veien com un cop més el nostre govern ecologista i d’esquerres permet que els pocs espais no edificats a Santa Perpètua canviïn el verd pel gris. Augmentant els nivells de contaminació atmosfèrica i el que es més greu, és anant contra decisions d’aquest mateix Ajuntament. I afegeix que "quan vulguem revertir la situació serà massa tard, per què les arrels no neixen del ciment".

En el comunicat, la CUP considera que aquest PDU és una peça més d’un engranatge d’infraestructures que han de passar per Santa Perpètua o els seus voltants, ja sigui per decisió de la Generalitat de Catalunya o del govern local i que va en contra d’allò recollit en el Pla Estratègic de Sta Perpètua 2010-2015. "On és pot llegir: D’acord amb el document de l’Estratègia Catalana de Desenvolupament Sostenible, els principals reptes en termes medi ambientals es poden resumir en tres objectius clau: cal reduir progressivament les emissions de CO2 amb models de mobilitat, d’energia i de gestió de residus més eficients i sostenibles, cal millorar la qualitat paisatgística i ecològica dels espais naturals, especialment de la pròpia Riera de Caldes, i cal avançar en la coordinació intermuncipal en les accions necessàries per ser més eficients i efectius.”

La formació explica que el mateix text també parla de "nova cultura urbana fonamentada en la sostenibilitat i el valor de les persones, lligada a la qualitat ambiental de la Riera de Caldes, a la mobilitat sostenible a Santa Perpètua, la recuperació de l’agricultura com a eina per a garantir la qualitat del paisatge, la recuperació i senyalització de camins".La CUP afirma que "veiem com allò aprovat pel govern queda en paper mullat i no es vol treballar per assolir els objectius marcats com estratègics".

El PDU actua a Santa Perpètua sobre un terreny de més de vint hectàrees de superfície situat entre l’ antiga N-152, la riera de Caldes i la C-59. En tota,  amb els terrenys de la Llagosta l'àmbit és de 118 ha i hi preveu un pol d’activitats logístiques, amb usos terciaris o de serveis complementaris.


Foto: Àmbit d'actuació del PDU Eix Riera de Caldes / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE
20 Oct 2021 13:37 - RedaccióEl portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE

El portaveu del PSC de Santa Perpètua, Pere García, va formar part de la delegació socialista del [ ... ]

Política
La CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària
13 Oct 2021 12:48 - RedaccióLa CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària

L’Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha valorat de manera positiva la decisió del Departament [ ... ]

Política
El Ple aprova la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049
01 Oct 2021 13:41 - RedaccióEl Ple aprova la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049

El Ple de la Corporació ha aprovat inicialment la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049. [ ... ]

Política