hola

Ple de setembre

L'Ajuntament de Santa Perpètua sol·licitarà a la Generalitat un inventari i la retirada progressiva de l'amiant existent a les escoles del Vallès Occidental. Aquest material, nociu per a les persones i retirat del mercat l'any 2002, va ser emprat de forma intensiva al sector de la construcció fins a la seva prohibició. Segons dades de CCOO, només al Vallès Occidental, actualment, més de 30 centres educatius públics presenten plaques de fibrociment o uralita als seus edificis. El Ple va aprovar per unanimitat aquesta proposta.

Suport als celíacs
També va aprovar una proposició per a l'adopció de mesures per a millorar la qualitat de vida de les persones celíaques. A través d'aquest document, l'Ajuntament es compromet a organitzar una jornada formativa dirigida al sector de la restauració, centres educatius, d’acollida i residencials per a aquells que vulguin obtenir l’acreditació Servei Sense Gluten i garantir un servei correcte. També es compromet a promoure i difondre la informació necessària per a unes bones pràctiques en matèria de seguretat alimentària; a col·laborar amb l'Associació de celíacs de Catalunya en la realització de campanyes d'informació i a garantir aliments sense gluten a les persones celíaques que són beneficiàries del programa d’aliments, amb l’objectiu de garantir-n’hi l’accés i pal·liar-ne el sobrecost que els suposen els aliments sense gluten. Amb l'aprovació d'aquesta moció, l'Ajuntament també incentivarà l'elaboració de productes sense gluten a bars, restaurants i fleques mentre que a les festes i esdeveniments impulsats per l'Ajuntament es vetllarà per oferir alternatives adients per als ciutadans afectats de celíaca.
La malaltia celíaca és una una afecció d'inflamació crònica de l'intestí de mecanisme immunitari, desencadenada pel consum de gluten en persones predisposades genèticament. Es calcula que a Catalunya hi ha 75.000 persones celíaques, de les quals només una de cada 10 estan diagnosticades.

Llistes d'espera

Les llistes d'espera al Centre de Fisiogestió de Mollet del Vallès i del Centre de Medicina Correctiva de Santa Perpètua de Mogoda també ha estat un tema del Ple i és que a petició de la Plataforma en Defensa de la Salut i la Sanitat Pública del Baix Vallès es demana sol·licitar a CatSalut un pla de xoc per fer front a les demandes de la plataforma del Baix Vallès per tal de reduir les llistes d'espera.

Gratuïtat dels llibres de text

El Ple també ha aprovat una proposició sobre la gratuïtat i préstec dels llibres de text mitjançant la qual s'insta al govern de la Generalitat a crear un programa de Gratuïtat i préstec de llibres de text per a l'educació obligatòria als centres educatius amb la creació d'un banc de llibres públic, gestionat pels centres i a la implantació progressiva del programa de gratuïtat.

Acord de Pau a Colòmbia
L'Ajuntament també va mostrar el seu suport als acords de pau a Colòmbia a través d'una proposició consensuada pel món local. El 25 d’agost, des de l'Havana, el govern de Colòmbia i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) van anunciar que havien arribat a un acord definitiu de pau per posar fi a més de 50 anys de conflicte intern. Aquest compromís, subscrit després de les negociacions que han tingut lloc des de 2012 entre el Govern de Colòmbia i les FARC, posen fi a una situació de violència que ha causat un nombre de víctimes dolorosament elevat


0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
El Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022
14 Oct 2021 13:18 - RedaccióEl Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua es reunirà aquesta tarda de manera extraordinària per tractar [ ... ]

Política
El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política