hola

Ple de juliol

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat declarar Santa Perpètua de Mogoda ciutat promotora de la Renda Garantida Ciutadana. Aquesta renda és un dret a una prestació econòmica mensual i periòdica de 664 euros per garantir que tothom tingui uns ingressos econòmics per damunt del llindar de la pobresa.

La Corporació en aquest punt es compromet a promoure el concepte de la Renda Garantida Ciutadana entre la població i obrir espais de debat i discussió, tallers i xerrades. També treballar conjuntament amb el teixit associatiu i ciutadania per defensar-la i donar suport a les iniciatives que es desenvolupin a Santa Perpètua i facilitar la participació de personalitats del món acadèmic i l'acció social en aquestes activitats.

La proposició també Insta el Parlament de Catalunya a l’aprovació de la llei de la Renda Garantida Ciutadana actualment en tramitació i requereix a la Generalitat de Catalunya la promoció, estudi i difusió del concepte de Renda Garantida de Ciutadania així com la realització d'un estudi de viabilitat i aplicació sobre aquesta renda. La proposta manifesta que en funció del resultat de l’estudi es demana a la Generalitat de Catalunya iniciar els tràmits per l'aplicació de la renda com a garantia i dret social elemental de la ciutadania.

La Corporació també ha rebutjat i condemnat el Cop d’Estat de 18 de juliol de 1936, i tot el que representa, i que va desembocar en la dictadura franquista, i donarà suport a la declaració de les entitats memorialistes sobre el 80 aniversari del Cop d’Estat.

El Ple també ha aprovat demanar l'Ajuntament de Santa Perpètua incloure com a clàusula essencial dels contractes públics que el contractista no tingui relació econòmica ni financera il·legal amb un país considerat paradís fiscal.

D'altra banda es va aprovar el Pla econòmic financer 2016-2017 amb els vots favorables dels grups d'ICV,ERC,PSC i Ciutadans i l'abstenció de la CUP i la Plataforma Cívica. També es va donar el vist-i-plau a una modificació de crèdits per un import de gairebé 1.110.000 euros. Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor d'ICV, PSC i C's i l'abstenció d'ERC-MES, CUP i PCCA. Per últim, es van aprovar per unanimitat declarar  d'especial interès i utilitat municipal l'execució de les obres d'ampliació de l'escola Els Aigüerols i de l'Institut Rovira-Forns.

En l'apartat de precs i preguntes, des de la CUP i C's es va demanar informació sobre la trobada amb el conseller de Salut i del pla de millora de les àrees bàsqiques de Salut que ha presentat aquesta setmana la Generalitat. L’Ajuntament ha tornat a reivindicar  a la Conselleria de Salut la reobertura de les urgències mèdiques nocturnes al CAP Santa Perpètua, acompanyada del servei de farmàcia de guàrdia, i que no es tanqui l’ambulatori de la Florida al mes d’agost. L'alcaldessa va reconèixer que aquestes mesures no es solucionaran a curt termini. Des d'ERC-MES es va demanar poder incloure algunes de les propostes de la seva formació al Pla d'Inversions.


Foto: Un moment de la sessió plenària de juliol / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Ciutadans celebra l'adhesió de Santa Perpètua al programa Reciclos
21 Set 2021 12:11 - RedaccióCiutadans celebra l'adhesió de Santa Perpètua al programa Reciclos

El portaveu de Ciutadans a l'ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha celebrat l'adhesió al [ ... ]

Política
 Jordà:
04 Oct 2021 12:54 - Redacció Jordà: "En Santa Perpètua preservar l'espai agrari no és un privilegi, és una necessitat"

Esquerra Republicana de Santa Perpètua de Mogoda va traslladar a la consellera d’Acció Climàtica, [ ... ]

Política
ERC denuncia el retard en l'arribada de la R8 a Santa Perpètua
21 Set 2021 12:23 - RedaccióERC denuncia el retard en l'arribada de la R8 a Santa Perpètua

Esquerra Republicana de Santa Perpètua, en un comunicat, denuncia que l'estació de la R8 encara no [ ... ]

Política