hola

Campanya Entorn sense fum

Aquest dijous 30 de juny el socialista José Antonio Herrera assumirà el càrrec de regidor a l'Ajuntament de Santa Perpètua i ocuparà el lloc que va deixar vacant en l'anterior sessió ordinària Víctor Rodríguez. Herrera formarà part de l'equip de govern però no tindrà assignada cap regidoria. Amb aquest punt començarà la sessió plenària d'avui, l'ordinària corresponent al mes de juny.

Entre els punts de l'ordre del dia figura l'aprovació del projecte Entorn sense fum a l'exterior dels edificis públics que ocupen l'Ajuntament, l'OAC, els Centres Cívics i la Promotora. L'objectiu és declarar els accessos a aquests equipaments espais exteriors lliures de fum del tabac com a mesura per prevenir o retardar l'inici del consum de tabac. Aquests espais se sumen als ja declarats amb els compromisos de la comunitat educativa i esportiva del municipi per fer l’esforç de millorar la salut dels infants i joves de la localitat.

La Corporació local aprovarà l'adhesió de l'Ajuntament de Santa Perpètua al Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental. També preveu aprovar el Reglament del Consell Municipal de Salut Pública, després que el 28 d'abril es dissolgués el Consell Municipal de Benestar Social i Salut Pública. Igualment, es ratificarà l'acord de separació de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb el Consorci de la Televisió Pública Local de la demarcació del Vallès Sud, que estava compost pels Ajuntaments de Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Rubí, Santa Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Montcada i Reixac.

Proposicions municipals

D'altra banda, els grups municipals presenten sis proposicions a l'aprovació del Ple. Una sobre el dia 28 de juny dia de l'alliberament i l'orgull de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Una altra és que l’Ajuntament de Santa Perpètua exigeix la dimissió, tant del Ministre de l’Interior en funcions, el Sr. Jorge Fernàndez Díaz, com del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Sr. Daniel de Alfonso Laso, en motiu de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació que recullen les converses publicades i reconegudes com a certes.

Tots els grups municipals han acordat declarar Santa Perpètua municipi compromès amb les persones refugiades i exigeixen que el món local tingui un paper més rellevant a l'hora d'establir les polítiques de protecció internacional, refugi i asil a Catalunya i a l'administració general de l'Estat que els municipis disposin dels recursos econòmics necessaris per garantir-ne l'acollida. Que es faci marxa enrere en l'acord entre els Estats i el govern de la UE i Turquia que permet retornar a territori turc als refugiats arribats a Europa és un altre dels punts de la proposició que reclama vies d'accés legals i segures. També denuncia l'expulsió de les ONG que estan treballant amb els refugiats ja sigui en ruta o als camps de refugiats. L'Ajuntament es compromet a treballar en la sensibilització i el compromís de la població perpetuenca per garantir la integració de les persones refugiades, creant els vincles i la interacció necessària per prevenir el racisme i/o la discriminació, i promoure la cohesió social.

Altres proposicions fan referència al suport al Manifest de la CONFAVC (Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya) sobre contaminació electromagnètica i medi ambient. I als nous comptadors telegestionables. La proposta és d'instar al Govern de la Generalitat i de l’Estat a una paralització preventiva de la instal·lació dels nous comptadors telegestionables a causa dels incompliments del mateix Govern de l’Estat de la Directiva relativa a l'objectiu del 20 % per al 2020 d’eficiència energètica, en tots els aspectes relatius a les dades obtingudes amb els anomenats “comptadors intel·ligents”, i amb l’aplicació de les recomanacions del Parlament Europeu sobre el principi de precaució sobre la salut en la instal·lació dels nous comptadors.

La sisena proposició arriba de la mà de la Plataforma Anem a mil, una iniciativa ciutadana que té com a objectiu aconseguir un salari digne per a totes les persones que treballen al nostre país i que no pot ser de 655 euros com fixa el salari mínim interprofessional del govern espanyols sinó de 14 pagues de 1.000 euros. L'ajuntament de Santa Perpètua es compromet a avançar cap a l’objectiu d’assegurar que els salaris del personal al servei de l’Ajuntament no siguin inferior als 1.000 euros mensuals durant aquest mandat i treballarà amb les empreses del municipi i les empreses que es presentin a licitacions públiques per tal de millorar les condicions salarials dels treballadors.

El Ple del mes de juny començarà a les 19 hores i com sempre serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua.


Foto: Campanya informativa de l'Ajuntament sobre els efectes nocius del tabac / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Perpetuencs a la direcció de Catalunya en Comú
19 Nov 2021 12:17 - NataliaPerpetuencs a la direcció de Catalunya en Comú

Catalunya en Comú celebra aquest cap de setmana la seva III Assemblea Nacional on renovarà els càrrecs [ ... ]

Política
Julia González elegida per unanimitat nova presidenta local del Partit Popular
02 Des 2021 13:58 - RedaccióJulia González elegida per unanimitat nova presidenta local del Partit Popular

Julia González ha estat proclamada, per unanimitat, nova presidenta local del Partit Popular en Santa [ ... ]

Política
La Corporació aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut
26 Nov 2021 12:42 - RedaccióLa Corporació aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

  El Ple de novembre ha aprovat per unanimitat de manera inicial el Pla Local de Joventut. En [ ... ]

Política