hola

El Ple , a petició del Grup “Que no pase más”, en relació amb les negligències mèdiques, va donar suport al Projecte de Llei que presenta el col·lectiu. També manifesta el reconeixement de les persones afectades pels accidents i errors mèdics, amb la seva condició de víctima. Els diferents grups polítics que componen l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda impulsaran les iniciatives necessàries per a que el grup QUE NO PASE MÁS sigui rebut per les Comissions de Sanitat i Justícia del Congreso de los Diputados y del Senado a fi de traslladar els canvis normatius i judicials que pretenen portar a terme. L'Ajuntament també promourà sobretot en el que respecta als centres mèdics i hospitalaris de la demarcació sanitària, la total protecció dels pacients que són víctimes d'accidents sanitaris a fi de reconèixer els casos davant la companyia asseguradora que té contractada l'Assegurança de Responsabilitat Civil i davant els jutjats competents quan existeixi reclamació judicial.

Demanen la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat

Tots els grups municipals també van presentar una proposició per la retirada de l’ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitat. La Generalitat de Catalunya ha modificat els criteris de valoració de la capacitat econòmica de les persones beneficiàries de les prestacions de servei no gratuïtes i la participació de les persones en el seu finançament han canviat. Ara, a més dels ingressos, es contempla el patrimoni, el seu rendiment i les càrregues familiars, fet que provoca que en la gran majoria dels casos els beneficiaris d’aquest servei paguin més, amb increments del copagament de fins a un 30% i un 40%.
En el text s'argumenta que resulta especialment discriminatori en el cas de persones amb discapacitat que no es tinguin en compte el greuge econòmic que suporten en relació a la resta de la ciutadania. "No té sentit que les persones usuàries d’aquests serveis es vegin desproveïdes de la major part dels seus ingressos pel fet de poder rebre un servei que li facilitarà l’autonomia si després no podran comptar amb els recursos suficients per gaudir d’aquesta autonomia".

Suport a les persones que denunciïn corrupció

El Ple va aprovar una proposició de suport a les persones que denuncien la corrupció política mitjançant la implementació d’un marc normatiu de protecció a aquestes persones. Protecció de la seva intimitat i de la seva integritat física, defensa jurídica i estabilitat laboral, així com atenció psicològica i mèdica.

Contra l'acord UE i Turquia sobre els refugiats

Per últim, tots els grups presenten una proposició de denuncia contra l'acord entre la UE i Turquia en relació a les persones refugiades. Els grups demanen que es garanteixin vies d'accés a la protecció internacional legals i segures en països d'origen i trànsit i que el govern espanyol assumeixi la seva responsabilitat acceptant íntegrament les quotes de persones reubicades i reassentades que li corresponen. També reclama al Govern de la Generalitat que es garanteixi el desplegament del Pla de Protecció Internacional a Catalunya. Per la seva part Santa Perpètua manifesta que és territori d’acollida i protecció, tenint en compte les necessitats especials de les persones sol·licitants d’asil per garantir la seva vida en família i la seva integració, aplicant el Pla d’Acollida de Santa Perpètua per a les persones refugiades que arribin al nostre municipi.

Rebuig a la gestió estatal del 0,7% de l'IRPF

Tots els grups municipals van presentar una proposició de suport a les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF. Els grups municipals rebutgen la sentència del Tribunal Suprem, del 17 de març, que desestima el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya en què reclamava la gestió dels fons procedents del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials; així com el nou sistema de gestió dels fons a càrrec de l’Estat que perjudica les entitats d’àmbit local i autonòmic.

Els últims anys Catalunya ha aportat el 25% de la recaptació estatal del 0,7% del IRPF per a fins socials, però només en rep el 14% en forma de programes socials que tenen lloc a Catalunya. Això significa que el conjunt d’entitats catalanes deixa de rebre aquest any un total de 26,5 milions.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes, ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem i afirma que suposarà que una seixantena d’entitats socials catalanes quedin excloses de la recepció de fons de l’IRPF, ja que el model actual limita la distribució d’aquests ajuts a les entitats que siguin d’àmbit estatal, deixant fora les que actuen només en l’àmbit local o autonòmic i perjudicant els usuaris que atenen.


Foto: Imatge del Ple d'abril / L'Informatiu 

 

 0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC de Santa Perpètua es reuneix amb la ministra de Transports
21 Set 2021 12:41 - RedaccióEl PSC de Santa Perpètua es reuneix amb la ministra de Transports

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, es va reunir a l'empresa Alstom [ ... ]

Política
El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política