hola

 

La modificació de retribucions de la directora de l’Àrea de Presidència i Desenvolupament Local va generar molt debat en el Ple del mes d'abril. L’oposició va criticar l‘augment de sou en tractar-se de personal eventual o càrrec de confiança, segons ERC-MES, CUP i PCCA o perquè no és un bon moment econòmic segons C’s. A més, ERC va preguntar al secretari si es complia amb la legalitat amb aquest augment pel moment en el qual es presenta i es va reservar el dret d’impugnació en cas que no sigui l’adequat.

La PCCA considera exagerat l’augment de 8.000 euros proposat perquè entén que el seu treball és de dedicació exclusiva i el seu regidor Francesc Rodríguez preguntava què ha canviat de gener a abril perquè en aquell ple es va retirar el punt i ara es presentava. La CUP va criticar que l’Ajuntament disposi de vuit càrrecs de confiança i va argumentar que els directors d’àrea i cap de servei haurien de ser de la plantilla orgànica. El regidor de la CUP, Salvador Alemany, va dir que si els partits polítics necessiten assessors se’ls haurien de pagar ells. El portaveu de C’s, Joan Albalat, va afirmar que considera que no és un bon moment per un augment de sou, tot i que segons investigacions fetes per C's no són dels sous més alts de la zona, i va demanar que es revisin els sous més baixos de treballadors municipals. El portaveu d'ERC-MES, Pol Altayó, va argumentar que si fos personal de la casa estarien d’acord però que per justificar un augment de sou cal fer una valoració del lloc de treball amb un procediment objectiu i no s’ha justificat quines són les noves atribucions que s’atorguen. 

L’alcaldessa, Isabel Garcia, va explicar la nova reorganització municipal amb quatre directors d’àrea, dos dels quals són funcionaris de la casa i dos funcionaris procedents d’altres administracions amb caràcter eventual. Isabel Garcia va argumentar que aquest mandat hi ha 23 càrrecs directius, quatre menys que en l'anterior, amb un estalvi de més de 140.000 euros. Tanmateix l'alcaldessa va reconèixer que aquest canvi de retribució s’hauria hagut de donar des de l’inici del mandat amb el nomenament de cada director i les seves responsabilitats. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor dels grups municipals d’ICV i PSC, l’abstenció de C’s i el vot en contra d’ERC-MES, les CUP i la PCCA.

En l’àmbit econòmic, el Ple va aprovar una modificació de crèdits d'uns 197 mil euros que es destinaran entre altres qüestions a la implementació del programa de Dinamització i Intervenció en el medi obert (DIMO), la posada en marxa del nou programa de millora d'eficiència energètica d'aplicació a habitatges de famílies amb escassos recursos econòmics i la contractació de dues empreses per fer una valoració de 78 llocs de treball i un estudi sobre la lipoatròfia. També va aprovar un reconeixement extrajudicials de crèdits de 29 factures de 2015 per import de 121 mil euros. Aquests dos punts van ser aprovats amb els vots d'ICV, PSC i C's i les abstencions d'ERC, CUP i PCCA. El ple va aprovar l'actualització de l'inventari municipal de béns amb l'única abstenció de la CUP.

El Ple va aprovar la dissolució del Consell Municipal de Benestar i Salut tal i com va acordar aquest òrgan al mes de febrer. L'objectiu és crear dos consells, un per a cada àmbit i afavorir una participació més activa i abordar de manera especialitzada les propostes que sorgeixin d’ambdós àmbits. La regidora de Salut, Carmen Aguirre, va avançar que la intenció és tenir el reglament dels dos nous consells a punt per aprovar-los en el Ple del mes de maig. El regidor de la PCCA va mostrar el seu acord perquè no el consell mai va acabar de funcionar bé. ERC-MES en canvi va defensar la transversalitat dels consells municipals perquè a vegades tenen coses comuns i aportacions que es poden fer. La regidora de Salut va avançar que es vol aprofitar els nous reglaments perquè puguin haver representants d'altres consells municipals en el Consell de salut. El punt va ser aprovat amb el vot favorable d'ICV, PSC, C's, Cup i PCCA i en contra dels regidors d'ERC. 
El ple també va aprovar les retribucions de la regidora socialista Olga Valenzuela, que va accedir al càrrec en el ple de març, i el seu nomenament en comissions informatives, al consorci de Turisme del Vallès Occidental i al Comitè d'avaluació i seguiment de l'actuació De perifèria a centre: la regeneració de Can Folguera.

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política