hola

ICV de Santa Perpètua demanarà la modificació de la Llei de Telecomunicacions de l’Estat amb l'objectiu que els ajuntaments recuperin les competències per planificar i autoritzar la instal·lació d’aquest tipus d’infraestructures. La formació ha explicat, a través d'un comunicat, que ho farà a través del Grup de Catalunya Si Que es Pot (CSQP) del Parlament de Catalunya, i d'En Comú Podem (ECP) del Congrés dels Diputats.

ICV denuncia que aquesta llei va deixar sense competències als ajuntaments per planificar i autoritzar la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil i que "aquesta manca de competències s’ha posat de manifest clarament alhora d’abordar el conflicte provocat per la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al barri de La Florida".

Un altre dels objectius perseguit amb la sol·licitud de modificació, segons assenyala ICV, és que la nova llei abordi els aspectes més sensibles de les antenes de telefonia mòbil (emissions, potències, efectes sobre la salut) que creen preocupació i alarma social en sectors de la ciutadania, així com la valoració de noves tecnologies que puguin reduir aquests efectes. Durant l’any 2016, l’Organització Mundial de la Salud (OMS) emetrà un nou informe en relació als camps electromagnètics i la seva incidència en la salut de les persones.

En aquesta mateixa línia, el Grup Municipal d’ICV-E promourà una proposició per al proper Ple Municipal del mes de febrer.

El grup municipal recorda que l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda disposava d’eines normatives per intervenir en aquest sector. Hi havien referències al Pla General Urbanístic (1996), d’una ordenança municipal (2005) i d’un Pla Especial (2005). Aquesta normativa va quedar derogada amb l’entrada en vigor de la llei estatal. En concret el Pla Especial de Santa Perpètua establia que les antenes de telefonia mòbil s’havien de situar fora del casc urbà.
La Llei de Telecomunicacions Estatal que va entrar en vigor el 9 de maig de 2014 "afavoreix clarament les operadores que, amb l’entrada en vigor de la llei estatal, no han de sol·licitar autorització municipal ni cap permís d’obres per la instal·lació d’antenes", segons ICV que afegeix que "les operadores només necessiten l’acord amb el propietari de l’immoble on volen situar aquesta infraestructura i l’autorització ministerial".


Foto: Obres d'instal·lació de l'antena de telefonia mòbil al barri de la Florida / Josep Cano

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República
12 Abr 2024 11:16 - RedaccióLa plaça de les Tretze Roses acollirà diumenge la commemoració de la II República

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política