hola

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental han acordat fer front comú i actuar com a lobby de pressió per a “les qüestions que preocupen a les persones del carrer: la sanitat, l’habitatge i els subministraments energètics”, ha assegurat el president del Consell, Ignasi Giménez.

Aquestes qüestions s’han abordat en un Consell d’alcaldes i alcaldesses de marcat caràcter social, que ha volgut mostrar “que els ajuntaments compartim una agenda social i que treballarem conjuntament per fer complir les lleis com la ILP per fer front a la pobresa energètica i habitacional”. La trobada s'ha celebrat aquest dimarts 2 de febrer i ha assistit l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.

El Consell d’alcaldes i alcaldesses ha aprovat, d’una banda, una acord que vol ser el punt de partida per garantir l’aplicació de la ILP 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i de l’energia. Actualment a la comarca hi ha 223.878 persones en risc d’exclusió social i més de 5.000 habitatges buits, segons dades del Consell Comarcal del vallès Occidental. El president del Consell ha afirmat que “hem posat les bases per poder fer front comú a la comarca per garantir que es compleixi una llei que és vigent i que hem de ser capaços de desenvolupar”. “Una de les qüestions que hem d’articular és qui pagarà el deute dels ciutadans que s’acullen al fet que no se’ls talli el subministrament elèctric. Volem que les empreses es comprometin a fer un fons, que es preveu a la Llei, per pagar aquest deute. Ara ho estem fent els ajuntaments sols”.

L’acord preveu la Creació mixta Habitatge-Serveis Socials que articuli el treball de regularització d’ocupacions i el seguiment de les famílies més vulnerables en relació a l’habitatge. També es treballarà a l’entorn d’una taula sobre la Pobresa Energètica ,integrada per representants comarcals, municipals i de les principals subministradores d’energia i aigua, pel desenvolupament de programes de lluita i mitigació de la pobresa energètica. Des d’aquest espai s’incidirà en la implicació de les empreses per la constitució del fons solidari per a cobrir els deutes d’energia de les famílies en risc d’exclusió, segons informa el Consell Comarcal.


Foto: Trobada del consell d'alcaldes i alcaldesses / Consell Comarcal del Vallès Occidental

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política