hola

El Ple de la Corporació Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat, per unanimitat, l'elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) que es realitzarà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és, a través d'un procés de participació ciutadana, dissenyar les accions per tal que Santa Perpètua esdevingui una ciutat educadora, en tots els seus àmbits.


El PEC entén l'educació com un procés permanent d'aprenentatge i, per aquest motiu, va més enllà de l'escola. La proposta d'inici d'elaboració del PEC es va presentar el 19 de gener a tots els membres de la Corporació i dimarts al Consell Escolar Municipal. El PEC serà “un instrument de reflexió ciutadana i de participació social que permeti avançar cap a societats més cohesionades, més justes des d’una perspectiva educadora assumida i compartida entre el govern local i la ciutadania”, segons va afirmar el regidor d’Educació, Antonio Egea.

Aquesta primera fase consistirà en una diagnosi a nivell educatiu. Egea va explicar que es farà a través d'un procés participatiu i que "l'objectiu és millorar el nivell educatiu de la ciutadania, les oportunitats i recursos educatius del municipi". Va subratllar que el PEC serà l’eix vertebrador per transformar la ciutat.

El regidor de la PCCA, Francesc Rodríguez, va dir que donava suport al projecte però que no li feia "il·lusió" i va criticar que la Diputació no dediqui els seus recursos a altres necessitats més urgents.
L'edil de la CUP, Salvador Alemany, va subratllar que "el PEC no serà fàcil i que caldrà buscar la participació i el compromís de la ciutadania". Alemany creu que "la participació és fonamental per canviar la societat".
La regidora d'ERC, Montserrat Vinyallonga, va afirmar que cal obrir el procés a tota la ciutadania amb entitats relacionades amb l'educació i de manera transversal i va demanar que es garanteixi que "el PEC no fracassi per manca de recursos".

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va ratificar ahir al Ple que l'Ajuntament continuarà reclamant a les administracions competents les necessitats en infraestructures educatives i va recordar que fa uns dies van traslladar aquestes peticions al Director General d'Educació.

Serveis Essencials

Aquest punt del PEC va ser el més debatut en la sessió plenària de gener que també ha declarat com a serveis essencials d’enguany els serveis de desenvolupament local, els serveis econòmics, els serveis socials, el servei de recursos humans i els serveis per les polítiques de medi ambient i sostenibilitat, donat el seu caràcter imprescindible a l’entorn de crisis econòmica actual. Amb aquesta declaració es pretén assegurar que un problema de manca de personal no afecti la ciutadania. El punt va ser aprovat per ICV, ERC-MES, PSC i CUP i amb l’abstenció de C,s i PCCA.

El Ple també ha aprovat inicialment el Pla estratègic de subvencions que té per finalitat dotar d'una major transparència la despesa pública i incrementar els nivells d'eficiència i eficàcia en la seva gestió. El punt va ser aprovat amb els vots dels grups ICV, PSC, C,s i PCCA i les abstencions d’ERC-MES i CUP.

Rebuig a la transfòbia

A l'inici del Ple, l'alcaldessa va llegir una declaració de la Junta de Portaveus contra las transfòbia i per expressar el condol per la mort del jove Alan Montoliu. La junta de portaveus va acordar manifestar el rebuig a la transfòbia i el seu compromís a lluitar pels drets sexuals de tothom.

També instarà la Generalitat de Catalunya a aprovar el reglament que desplegui la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i instarà les institucions corresponents a l’impuls d’una Llei per la Identitat de Gènere, amb l’objectiu de facilitar i agilitzar els procediments de canvi de nom i sexe en els documents i certificats oficials, d’abolir els tractaments mèdics obligatoris i el diagnòstic de salut mental com a requisit pel reconeixement de la identitat de gènere. Així com també reconèixer el dret de les persones menors d’edat a la identitat sexual.

Contra el Pla Hidròlogic de l'Ebre

Finalment, el Ple ha aprovat una proposició presentada per tot els grups municipals de rebuig a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre en el Consell de Ministres del 8 de gener i de suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra aquest Pla. L'Ajuntament donarà suport a les accions que es presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre i demanarà a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre a les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitats.

Retirada del punt sobre modificació retribucions personal eventual

Un punt de l'ordre de dia sobre un acord de modificació de les retribucions del personal eventual es va retirar. L'alcaldessa Isabel Garcia va dir que "la proposta ha generat molt debat entre els grups municipals de govern i també entre els grups que conformen l'Ajuntament i si el retiro és en ares de continuar parlant i d'aconseguir el màxim de consens polític possible" . La CUP, PCCA i ERC van mostrar públicament el seu desacord amb aquest punt ja que representaria un increment d'entre el 20 i el 25 % del sou d'aquests treballadors eventuals.

Foto: Imatge de la sessió plenària del mes de gener / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política
Ciutadans celebra l'adhesió de Santa Perpètua al programa Reciclos
21 Set 2021 12:11 - RedaccióCiutadans celebra l'adhesió de Santa Perpètua al programa Reciclos

El portaveu de Ciutadans a l'ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha celebrat l'adhesió al [ ... ]

Política