hola

ERC vol liderar el debat sobre un nou possible model d'organització territorial tenint en compte la nova situació que viu Catalunya i amb aquest objectiu, el dia 16 de gener a Mollet del Vallès, es va convocar una trobada entre una dotzena de municipis del sud del Vallès Occidental i Oriental o Baix Vallès, terme usat per algunes localitats.

En la trobada es va comprovar que aquests municipis comparteixen inquietuds, propostes i necessitats en l'àmbit de la reindustrialització, dels espais naturals i dels transports públics, i que, segons ha explicat el portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Pol Altayó, és molt positiu aquest debat i trobades periòdiques per poder treballar actuacions supramunicipals conjuntes".

En aquesta primera trobada van participar les seccions locals d'ERC de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Montornès del Vallès, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Polinyà, Martorelles, Lliçà de Vall i Santa Maria de Martorelles. ERC té a aquests dotze municipis regidors, fet que passa per primera vegada.

Pol Altayó ha comentat que a partir d'aquesta trobada cada secció local d'ERC treballarà un document que es traduirà en unes conclusions definitives més global en un futur proper. El perpetuenc Altayó apunta que "es va veure que es comparteixen moltes necessitats i això ha de passar per una bona coordinació entre municipis". A més comenta que aquest debat permet fer propostes d'actuacions supramunicipals que donin resposta a les moltes inquietuds i necessitats que comparteixen aquestes localitats i, alhora, plantejar-se possibles canvis en el model territorial. D'aquí podria sortir una aliança entre municipis per aconseguir alguna actuació supramunicipal, segons ha afirmat Pol Altayó, que ha volgut deixar clar que, en cap cas, es planteja la creació d'una nova comarca.

Les seccions locals d'ERC de diversos municipis propers a Santa Perpètua han començat a debatre sobre possibles actuacions supramunicipals en la trobada que sobre un possible canvi del model d'organització territorial es va desenvolupar aquest dissabte 16 de gener a Mollet del Vallès. La següent trobada tindrà lloc a la primavera a Santa Perpètua de Mogoda.


Foto:Pol Altayó ( a l'esquerra) amb la regidora de Mollet, Marta Vilaret i el secretari nacional de política municipal d’Esquerra, Marc Sanglas / ERC

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política