hola

L'alcaldessa de Santa Perpètua

 

Isabel Garcia ha estat proclamada alcaldessa de Santa Perpètua per majoria absoluta durant el Ple d'investidura que s'ha celebrat aquest migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament en obtenir el suport de 17 dels 21 regidors i regidores de la Corporació. Garcia ha obtingut els vots de la seva formació, ICV (10 regidors), i dels grups municipals d'ERC (4) i PSC (3). C's i la PCCA han optat per votar els seus respectius candidats i la CUP ha votat "simbòlicament" per l'artista Ovidi Montllor en motiu de la commemoració del 20è aniversari de la seva mort. Aquest vot s'ha considerat nul.

La sessió plenària es va iniciar a les dotze del migdia amb la Constitució de la Mesa d'Edat formada pels regidors de major i menor edat, Carmen Aguirre i Marçal Solà, respectivament. Després de fer lectura dels resultats de les eleccions municipals del 24 de maig, els regidors i regidores han promès el càrrec. Deu edils han optat per la fórmula de prometre el càrrec i onze per imperatiu legal: Sandra Gómez, Julio Pérez, Marçal Solà, Sergi Hernández, Carmen Garrido i Víctor Rodríguez, més els quatre d'ERC que han afegit el seu compromís amb el procés cap a la independència de Catalunya, en base a la petició de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'edil de la CUP que ha afegit que "es compromet a treballar pel benestar, la igualtat, la independència i la justícia social als Països Catalans".

Un cop constituïda la nova Corporació local, els portaveus dels sis grups municipals van prendre la paraula per ordre invers de vots obtinguts a les darreres eleccions municipals.

El candidat de la PCCA, Francesc Rodríguez, va fer un repàs de la feina realitzada en el darrer mandat en el govern municipal i va afegir que els resultats electorals obtinguts per la seva formació "van ser inversament proporcionals amb el treball fet". Rodríguez va votat la seva candidatura.

Salvador Alemany, regidor de la CUP, va manifestar que "portarem la lluita del carrer a la institució" i va afegir que "la nostra participació decidida al costat d'associacions, assemblees i ciutadania farà que ens anem preparant perquè la gent del poble en un futur exercim una veritable democràcia real i directa". Alemany va anunciar que el vot de la seva formació seria "simbòlic, i podria ser per totes aquelles persones que sovint han estat invisibilitzades i que van lluitar contra el feixisme i el franquisme i que van defensar incansablement la nostra llengua i l'emancipació de les classes populars" i que, per aquest motiu, es representava en la figura d'Ovidi Montllor.

El candidat de C's, Joan Albalat, va argumentar que per gairebé el miler de vots obtinguts votarien per la seva pròpia candidatura. Albalat va afirmar que “farem una oposició responsable, controlarem l'acció de govern, però també presentarem propostes i esperem arribar a acords. És per això que he de demanar-los que administrin bé la seva majoria i que intentin arribar a consensos amb la resta de grups municipals”. Va afegir que és el moment de recuperar la confiança de la ciutadania en la política a través de la transparència, l'austeritat, la responsabilitat i la participació.

El portaveu del grup municipal del PSC, Víctor Rodríguez, va voler fer un especial agraïment a Manuel Ruiz "per la seva entrega i dedicació i per la seva honestedat" i va anunciar un acord de govern amb ICV. El regidor, citant Enrique Tierno Galván, va manifestar que la ciutat és la llar pública de tothom i que "ni entenem ni volem una gestió de allò públic sense la participació de tothom, ningú pot sentir-se fora".

El candidat d'ERC, Pol Altayó, va destacar que per a la seva formació havien estat els millors resultats obtinguts mai però que continuaran treballant igual perquè “el nostre lloc no és el despatx, és el carrer, entre el veïnat”. Davant d'aquests quatre regidors, l'assemblea d'ERC va decidir entrar a negociar la proposta d'ICV tot i que no s'ha arribat a un acord final. ERC va proposar aspectes claus en el model com càrrecs de confiança, mitjans de comunicació, projectes estratègics, model territorial i procés cap a la independència. “El desencontre definitiu va ser en el model territorial i desenvolupament industrial perquè la nostra veu quedava marginada. Volíem tenir capacitat de diàleg, decisió i intervenció”. Tot i això, Altayó va argumentar el vot a favor d'Isabel Garcia ja que “ha estat la força més votada gairebé amb majoria absoluta i la ciutadania no entendria altra cosa".

El portaveu del grup municipal d'ICV, Joan Alcántara, va destacar que per desena vegada la seva formació ha estat la més votada al municipi i va afegir que "ja vam fer públic que volíem un govern local preferentment amb les forces polítiques d'esquerres i així ho hem fet" ja que la formació "ha arribat a un pacte polític amb el PSC i estem treballant el pla de mandat". Alcántara també va explicar que el grup municipal entén aquest mandat "com un repte en què caldrà consolidar tot el que s'ha aconseguit en l'anterior per millorar-lo i ampliar-lo en tot el que puguem i alhora fer front als nous reptes per la ciutat i el seu progrés". El portaveu va destacar el lideratge d'Isabel Garcia, "qui ofereix les millors condicions per millorar aquest nou mandat que avui iniciem i que ha demostrat àmpliament que té la capacitat de fer-ho".

Per la seva part, Isabel Garcia durant el discurs d'investidura ha manifestat que "tornar a ser nomenada alcaldessa és una gran responsabilitat que he acceptat amb molta il·lusió i amb moltes ganes de continuar treballant per construir el futur de la nostra ciutat". L'alcaldessa ha manifestat que "a Santa Perpetua cal un nou impuls que, sense deixar d’atendre les necessitats i obligacions del present, generi riquesa i ocupació" i ha afegit que cal "un govern d’àmplia base social que garanteixi estabilitat i governabilitat per assolir els grans reptes de futur que necessita el nostre municipi per continuar sent una referència industrial i de treball a l’eix de la riera de Caldes i a Catalunya".

En el seu discurs, la reelegida alcaldessa ha destacat l'acord de govern entre ICV i PSC i ha afirmat que "el mandat és llarg i treballarem per ampliar-lo si es donen determinades circumstàncies, coincidències i la voluntat d’implicació en el govern local d’altres grups municipals".

Isabel Garcia ha avançat les prioritats programàtiques del proper govern: gestió de recursos públics "amb rigor i sentit comú"; prioritzar l’atenció a les persones i les famílies més vulnerables de la ciutat; foment de l’activitat econòmica, la creació d’ocupació, i la formació de la ciutadania; treballar per un reimpuls de l’activitat productiva i industrial a Santa Perpètua i al llarg de l'eix de la riera de Caldes com a marc de referència; la millora de la qualitat de vida de les persones i del medi ambient; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l'Ajuntament.

Per últim, ha reclamat per les administracions locals un finançament just i suficient per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i ha finalitzat el seu discurs amb l'afirmació que "juntes i junts construïm futur, el futur de Santa Perpètua".

La nova Corporació està formada per deu regidors d'ICV (Isabel Garcia, Joan Alcántara, Alberto Ortiz, Neus Garcia, Sandra Gómez, Julio Pérez, Marçal Solà, Ana Maria Bajo, Carmen Aguirre i Sergio Hernández), quatre d'ERC (Pol Altayó, Jordi Umbert, Montserrat Vinyallonga i Albert Bonàs), tres del PSC (Carmen Garrido, Antonio Egea i Víctor Rodríguez), dos de C's (Joan Albalat i Juan José Suárez), un de la CUP (Salvador Alemany) i un de la PCCA (Francesc Rodríguez).

Reivindicacions i aplaudiments a la Sala de Plens

La sessió de constitució del nou Ajuntament va ser seguida per nombrós públic que va aplaudir el moment en què el representant d'ERC va subratllar que la ciutadania havia eliminat del Consistori al partit xenòfob PxC. Entre el públic un grup de famílies de l'Escola Els Aigüerols amb samarretes grogues reivindicatives d'una educació pública de qualitat i amb uns fulls en els quals recordaven que continua la seva lluita per aconseguir l'edifici per a la seva escola promès per la Generalitat des de la seva creació. La ja proclamada alcaldessa Isabel Garcia es va dirigir a ells, recordant la presència al Parlament d'ella mateixa i la regidora d'educació amb les famílies de l'escola Els Aigüerols i va afirmar que “cal exigir a les administracions per defensar els serveis públics”.

El moment anecdòtic del Ple d'investidura es va produir quan en el moment de les votacions per escollir alcalde o alcaldessa es va cridar el regidor Julio Pérez i entre el públic es va escoltar l'inici d'un pasdoble. La coincidència va provocar el riure i l'aplaudiment de tots els presents.

La sessió plenària de constitució de la nova Corporació es pot escoltar íntegra al podcast de Ràdio Santa Perpètua.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

SPEC veu Ciutadans mancat d’humanitat
03 Des 2024 14:14 - RedaccióSPEC veu Ciutadans mancat d’humanitat

Santa Perpètua en Comú (SPEC) creu que Ciutadans està mancat d’humanitat arran de la postura del [ ... ]

Política
El Parlament aprova la moció dels Comuns per impulsar la línia orbital ferroviària
04 Des 2024 13:34 - RedaccióEl Parlament aprova la moció dels Comuns per impulsar la línia orbital ferroviària

El Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta presentada pels Comuns per impulsar la mobilitat sostenible [ ... ]

Política
SPEC cessa el regidor Adelino Macías
20 Nov 2024 15:56 - Cesca MejíasSPEC cessa el regidor Adelino Macías

El grup municipal de Santa Perpètua En Comú (SPEC) ha anunciat el cessament de l’edil Adelino Macías, [ ... ]

Política