hola

Alonso SánchezActualitat - Política

Alonso Sánchez va formalitzar la seva renúncia al grup municipal d'ICV-Euia durant el Ple Municipal de novembre, celebrat ahir i va passar a ser regidor no adscrit. Sánchez, que va ocupar el lloc número quatre a la candidatura ecosocialista, va afirmar ahir al vespre que no entenia la reorganització realitzada per l'alcaldia tres anys i mig desprès d'iniciat el mandat.

Alonso Sánchez ha estat cinquè tinent d'alcalde i regidor de Recursos Humans va reafirmar que la renuncia del seu càrrec esdevé arrel de la decisió d'Alcaldia de limitar-li les competències administratives, que ell entén com "una falta de confiança". Sánchez va explicar al Ple que malgrat tot el continuarà "donant suport al Pla de mandat i continuarà sent d'ICV". Va expressar que a aquesta situació no s'hauria d'haver arribat mai i va demanar disculpes per ser "corresponsable".

El regidor d'ERC Jordi Vinyals no va entrar a valorar la decisió pressa per Sánchez però va demanar-li que deixés l'acta de regidor.

La regidora no adscrita María Ángeles Sánchez va respondre Vinyals "per al·lusions" i va defensar "les llistes obertes" i el treball que realitzaven com a membres de la Corporació.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va explicar que va efectuar una reorganització municipal per assegurar la màxima coordinació i evitar qualsevol possibilitat de desviació pressupostària. Per aquest motiu, es va traspassar la signatura de decrets de Recursos Humans al president de l'Àrea de serveis Econòmics i Organització. Durant el Ple va tornar a defensar aquesta decisió ja que un dels objectius del Pla de Mandat és la "bona gestió econòmica". També va expressar que l'hauria agradat que aquesta situació no s'hagués produït.

El Ple Municipal de novembre va aprovar inicialment el reglament del Consell Assessor d'Urbanisme (CAU) de Santa Perpètua de Mogoda. El tinent d'alcalde de l'Àrea de Territori i Medi Ambient, Joan Mestres, va manifestar que aquest consell expressa la voluntat política de l'Ajuntament de facilitar la participació ciutadana i la cerca del màxim acord polític i ciutadà en els elements més estratègics del govern de la ciutat.

L'organisme vetlarà pel present i futur del territori, les seves infraestructures, la planificació dels seus usos, la gestió de les polítiques d'habitatge i la mobilitat. Tota la Corporació a excepció de PxC, que es va abstenir, va aprovar aquest reglament.

Joan Mestres va manifestar que "aquesta figura enriquirà la democràcia i les decisions sobre l'urbanisme que adopti l'Ajuntament". També el Ple va aprovar el reglament regulador per a la prestació del programa del Rober, entre d'altres punts de l'ordre del dia

Defensa de l'Escola Municipal de Música i Dansa

D'altra banda, l'equip de govern va defensar la continuïtat de l'Escola Municipal de Música durant la celebració del ple Municipal de novembre. El tinent d'alcalde de serveis econòmics, Manel Llord, va afirmar que ni les limitacions ni dificultats derivades de l'incompliment de la Generalitat sobre el seu finançament ni les dificultats del Govern central amb la llei de reforma de l'administració local impediran la continuïtat del servei i va destacar la finalitat social, cultural i de cohesió social de l'escola municipal de música. L'alcaldessa, Isabel Garcia, també va defensar la continuïtat del centre en resposta a la petició del nou regidor no adscrit Alonso Sánchez que va demanar l'equip de govern un estudi de viabilitat ja que considerava que el cost del servei serà inassumible per l'Ajuntament. ERC també va defensar la continuïtat de l'Escola Municipal de Música i dansa.

Foto: el regidor no adscrit Alonso Sánchez durant la seva intervenció al Ple municipal / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política
Ciutadans celebra l'adhesió de Santa Perpètua al programa Reciclos
21 Set 2021 12:11 - RedaccióCiutadans celebra l'adhesió de Santa Perpètua al programa Reciclos

El portaveu de Ciutadans a l'ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha celebrat l'adhesió al [ ... ]

Política
La Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera
01 Oct 2021 14:29 - RedaccióLa Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera

El Ple Municipal de setembre també ha aprovat inicialment, amb l'abstenció d'ERC, el Pla d’emergència [ ... ]

Política