hola

Actualitat - Política

El Partit comunista del poble de Catalunya (PCPC) ha expressat en un comunicat que "el procés participatiu impulsat per la Generalitat i pel Pacte Nacional pel Dret a decidir, ha estat una altra mobilització massiva de la societat catalana". Per al PCPC, "el 3% de vots nuls s'entenen en clau de protesta, tal i com ha defensat el PCPC".

Segons explica aquesta formació, la resposta del Govern Central, "és insistir a ignorar la qüestió i amenaçar amb accions repressives". Per al PCPC, la perspectiva d'un pacte d'Estat i d'una consulta pactada amb l'estat de caràcter vinculant és "difícil (...) i aquesta situació ens porta amb molta probabilitat a unes eleccions anticipades a principis del 2015".

Pe al Partit Comunista del Poble de Catalunya, la situació que es viu no es pot entendre sense "un profund anàlisis de l'estructura de classes a Espanya i a Catalunya, de la crisis del capitalisme i del procés de construcció europea".

El PCPC explica que a la seva darrera conferència sobre la Qüestió Nacional Catalana es va exposar que "la crisis del capitalisme ha tingut expressions profundes en diversos àmbits de l'Estat. L'abdicació del rei a favor del seu fill, la crisis del sistema de partits, l'aparició de noves formes de la socialdemocràcia i l'oportunisme-reformisme, són expressions del que diem Segona transició espanyola".

Per al PCP, a Catalunya aquesta Segona transició de la qual es parla, ve determinada "per una ofensiva de les principals forces polítiques nacionals, que situen la perspectiva de la creació d'un Estat català dins de les estructures imperialistes de la UE"

Des de el PCPC expressen "tenir clar" que "cap pacte amb la burgesia catalana ens portarà a cap avenç de les posicions de la classe obrera i capes populars catalanes" i que "obrir un període constituent sota l'hegemonia política i social de la burgesia mai serà la clau de les posicions de la classe obrera". Per aquesta formació, "l'experiència la vam tenir al 1978, on nombroses forces d'esquerres i revolucionàries es van subordinar al projecte de la burgesia afirmant que representaria un avenç en clau democràtica".

El Partit Comunista del poble de Catalunya afirma que el poble català "té dret a decidir lliurement sobre el seu futur, a decidir si vol ser independent". Per als comunistes, "no podem demanar a la classe obrera que segueixi el projecte de la nostra classe antagònica. Per això treballem i lluitem en l'acumulació de forces del Frente Obrero y Popular por el Socialismo, única manera d'aconseguir la llibertat i l'autodeterminació de Catalunya".

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC participa a la trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental
15 Nov 2021 13:42 - NataliaEl PSC participa a la trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental

El PSC de Santa Perpètua va assistir a la trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental el passat [ ... ]

Política
ERC afirma que el pressupost de la Generalitat és el més social de la història
15 Nov 2021 13:42 - RedaccióERC afirma que el pressupost de la Generalitat és el més social de la història

ERC de Santa Perpètua ha destacat en un comunicat que el Govern de la Generalitat destinarà 3 de cada [ ... ]

Política
El PSC critica el retard dels pressupostos de la Generalitat
09 Nov 2021 09:43 - NataliaEl PSC critica el retard dels pressupostos de la Generalitat

El PSC Santa Perpètua ha realitzat una xerrada amb motiu de la importància dels pressupostos a diferents [ ... ]

Política