hola

9NActualitat - Política

ICV de Santa Perpètua ha valorat la jornada del 9N al municipi com "un èxit de participació ciutadana i una gran festa democràtica". La formació ecosocialista ha destacat "els 6.221 vots depositats a les urnes de Santa Perpètua, les milers, també, de signatures recollides a les portes dels instituts recolzant la denúncia internacional contra el govern de l'Estat i l'ambient cívic i democràtic de la jornada". D'altra banda ICV de Santa Perpètua creu que l'anunci d'investigació per part de la fiscalia de l'Estat sobre els voluntaris que han portat el pes del procés participatiu, o membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, representa "un nou exemple d'intent d'atemorir la ciutadania, condemna al fracàs, i que només expressa la posició d'immobilisme i d'hostilitat cap a Catalunya del PP i del Govern Central".

Per a ICV "el procés participatiu ha acumulat 6.221 vots amb els que la ciutadania ha participat de forma massiva i ha expressat la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya". La formació expressa que, "més enllà dels resultats concrets molts ciutadans i ciutadanes van expressar el seu rebuig a l'intent del PP i del Govern d'Espanya d'impedir el dret de participació i d'expressió" i que "els milers de signatures recollides a les portes dels dos instituts de Santa Perpètua recolzant la denúncia internacional contra el Govern de l'Estat per aquest motiu va ser tot un èxit".

ICV de Santa Perpètua també valora de forma molt positiva la col·laboració entre afiliats/des d'ICV i voluntaris de l'ANC que van fer possible la recollida de signatures i que "en molts moments, es van veure desbordats per l'afluència de ciutadans i ciutadanes".

D'altra banda ICV de Santa Perpètua considera que "l'afluència massiva als instituts i el civisme que va presidir tota la jornada del 9N la va convertir en una gran festa democràtica".

Sobre l'anunci fet per la Fiscalia de l'Estat d'investigar als voluntaris que han portat el pes del procés o membres del Govern de la Generalitat representa "un nou intent d'atemorir la ciutadania, condemnada al fracàs, i que només expressa la posició d'immobilisme i hostilitat cap a Catalunya del PP i del Govern Central. La resolució del conflicte de l'encaix de Catalunya a Espanya només es pot resoldre per la via de la proposta política i no de l'amenaça constant".

Sobre els resultats concrets de la votació, ICV manifesta que "ja s'esperava una àmplia majoria a favor del Si-Si (71%), però per ICV de Santa Perpètua ha estat molt positiu que ciutadans/nes partidaris del SI-No (15%) i del No (7%) hagin participat amb total normalitat. Els resultats del procés participatiu evidencien que una majoria molt àmplia vol canviar de forma radical les relacions actuals de Catalunya amb Espanya".

Finalment ICV de Santa Perpètua posa de manifest que "caldrà continuar treballant, de la manera més unitària possible, per aconseguir celebrar un referèndum amb totes les garanties i mandat democràtic per a que el poble de Catalunya pugui exercir el seu Dret a Decidir".

Foto: imatge de la jornada del 9N a Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política