hola

ManifestActualitat - Política

L'alcaldessa i onze regidors de l'Ajuntament de Santa Perpètua van signar divendres a la tarda un manifest per "denunciar l'Estat espanyol com a responsable de vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític". Els edils critiquen que l'estat impedeix "l'exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment". L'alcaldessa, Isabel Garcia, va donar lectura al manifest de denuncia internacional que la setmana passada es va fer públic al Parlament de Catalunya per part de càrrecs públics d'Ajuntaments, Parlament, Congrés dels Diputats, Senat i Parlament Europeu.

El manifest assenyala que "les institucions catalanes, amb el suport de la majoria de la ciutadania, han emprat totes les vies legals per poder celebrar un referèndum o consulta sobre el futur polític de Catalunya, incloent l'opció de la independència". Afegeix que "constatem la manca de voluntat política per part del govern espanyol per establir marcs de diàleg i negociació i també constatem la seva negativa permanent a fer possible l'exercici del dret a decidir del poble català".

El text assenyala que "l'acumulació de dificultats i de negatives per part de les màximes institucions polítiques i judicials de l'Estat espanyol, que refusen constantment totes les propostes que s'han fet des de Catalunya, fa palesa una decidida involució política i democràtica, clarament dirigida a debilitar l'autogovern català. Aquesta involució avui s'expressa amb total claredat en els aspectes polítics, competencials, financers, socials, culturals i lingüístics". Per últim, s'afirma que "ens sentim legitimats per emprendre totes les actuacions polítiques i jurídiques necessàries que ens permetin conèixer la voluntat majoritària del poble de Catalunya amb relació al seu futur polític i, posteriorment, per obrar en conseqüència seguint aquest mandat democràtic".

Els edils perpetuencs sol·liciten a les Nacions Unides, al Parlament Europeu, a la Comissió Europea, al Consell d'Europa i a l'OSCE, que "portin a terme totes les actuacions necessàries per garantir que la ciutadania de Catalunya pugui decidir, democràticament, el seu futur polític".

El manifest el van signar el sis regidors d'ICV-EUiA, els tres de CiU, els dos d'ERC i el de Plataforma Cívica. A l'acte institucional també va assistir el regidor del PP Mariano Muñoz però no va signar.

Foto: l'alcaldessa i els regidors signants / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política