hola

Actualitat - Actualitat

La Corporació Local celebrarà aquest dijous la sessió ordinària del mes de setembre en la qual preveu aprovar el compte general de l'exercici 2013. També donarà compte del resultat dels controls de la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera pel que fa al segon trimestre de 2014 i s'aprovarà una modificació de crèdits. Aquests són els punts principals de l'ordre del dia que inclou també dues proposicions presentades pels grups municipals. Una per sol·licitar a la Generalitat que garanteixi beques de menjador a tots els infants del municipi que compleixin les condicions de la convocatòria i una altra de rebuig a la reforma anunciada pel Partit Popular al mètode d'elecció de regidors i alcaldes.

El PP ha anunciat la possibilitat d'una reforma de la Llei de Règim Electoral general per tal de garantir que l'alcalde sigui el de la llista més votada. Això, segons diu la proposició, portaria a la paradoxa que podrien ostentar l'alcaldia, regidors que haguessin obtingut menys del 20% dels vots i, per tant, no comptarien amb el suport de més del 80% de la ciutadania. A més subratlla el text que el vot es diposita en favor d'una candidatura no exclusivament en el seu cap de llista. I recorda que és el Ple qui escull amb els vots dels regidors qui serà l'alcalde o alcaldessa.

Per això, la proposició rebutja l'atribució de qualsevol prima de representació per regidors a la llista més votada, per vulnerar els principis de proporcionalitat i vot igual establerts constitucionalment; també està en desacord amb l'atribució de l'alcaldia a la llista més votada, quan no tingui el suport de la majoria dels regidors elegits en vot igual mitjançant un sistema proporcional i constituït en el Ple de l'Ajuntament. I rebutja també la constitució del Ple Municipal per regidors que no hagin estat escollits en el mateix acte electoral mitjançant sufragi universal, igual, lliure, directe i secret, tal com estableix l'art. 140 de la Constitució Espanyola.

Sobre l'altre proposició, la Corporació local exigirà al govern de la Generalitat un increment pressupostari que permeti l'accés immediat a beca dels infants actualment en "llista d'espera" i dels pendents que tanquin el seu expedient acreditant el compliment dels criteris establerts en la convocatòria. La proposta recorda que l'Ajuntament de Santa perpètua de Mogoda, malgrat no tenir responsabilitats competencials al respecte, està fent aportacions econòmiques substancials durant el curs escolar i que es complementa per cobrir necessitats en períodes no lectius, com els 17.900 euros d'aquest estiu.

El Ple ordinari del mes de setembre començarà a les 19 hores i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària
13 Oct 2021 12:48 - RedaccióLa CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària

L’Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha valorat de manera positiva la decisió del Departament [ ... ]

Política
El portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE
20 Oct 2021 13:37 - RedaccióEl portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE

El portaveu del PSC de Santa Perpètua, Pere García, va formar part de la delegació socialista del [ ... ]

Política
El Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022
14 Oct 2021 13:18 - RedaccióEl Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua es reunirà aquesta tarda de manera extraordinària per tractar [ ... ]

Política