hola

Durant el torn de precs i preguntes de la sessió plenària d'abril, alguns regidors van aprofitat per acomiadar-se del seu càrrec perquè no repetiran com a electes degut al número que ocupen a les llistes del seu partit o bé perquè no en formen part. Ha estat el cas de la regidora i portaveu d’ERC a l’oposició, Montse Vinyallonga. En la seva intervenció, Vinyallonga, va expressar que havia arribat el moment de deixar lavida política. Montse Vinyallonga és regidora de l’Ajuntament per ERC des de l’any 2015. “He estat vuit anys a l’Ajuntament” va indicar “i no soc la mateixa dona que va entrar. He aprés moltíssim i he intentat donar molt”. Per a Vinyallonga poder ser càrrec electe li ha permès conèixer realitats, problemàtiques i felicitats de la ciutadania de Santa Perpètua. La regidora també va donar les gràcies als treballadors públics de l’Ajuntament per la seva ajuda. Vinyallonga, que no anirà a les llistes d’ERC en les eleccions del 28 de maig, va acabar amb una frase de l’artista Nina Simone perquè, va dir, reflecteix els seus sentiments davant el seu comiat: “El pitjor dels perjudicis és que a l'hora que et sents ferida i enfadada i tota la resta alimenta els dubtes sobre tu mateixa comences a pensar que potser no ets prou bona”.

      Per la seva part, el regidor d’ERC, Pol Altayó, que ha estat 11 anys com a càrrec electe i dues vegades cap de llista de la formació, es va mostrar emocionat en el seu comiat. Altayó va parlar “d’actituds i posicionaments que han dificultat les relacions personals” i que això “ha dificultat les relacions en el plenari aquests darrers anys”. Tot i això Pol Altayó va manifestar endurse’n una motxilla carregada d’experiències i coneixements i va indicar que “fer d’electe ha estat un plaer. Treballar pel present i futur de Santa Perpètua és el millor que li pot passar a una persona que vol millorar la seva societat". Altayó ocupa el número 16 a la llista d’ERC per a les properes eleccions municipals.

      La intervenció de la regidora d’Esquerra, Naara Fernández, va ser la més inesperada i sorprenent. Fernández va iniciar el seu discurs confessant que, com a bona milènial va fer servir la intel·ligència artificial per endreçar les idees de la seva intervenció. Fernández va reconèixer que “el xat GPT m’ha ajudat més que alguns dels meus companys de viatge”. Per a Naara Fernández haver tingut la oportunitat de ser regidora l’ha fet sentir molt afortunada i va voler recordar que "aquesta cadira requereix una gran responsabilitat perquè les decisions que s’hi prenen afecten a tota la ciutadania”. Fernández va definir la política com a una eina per millorar la vida de les persones.
      
      En la seva part final del discurs, Naara Fernández, que no apareix a les llistes d’ERC per a les properes eleccions municipals, va desitjar, literalment, que la propera persona que ocupi l’alcaldia de Santa Perpètua “sigui una persona amb experiència, consciència social, amb ganes, vocació, d’esquerres i, si és algú que a més viu al centre, i que avui duu un polo de color verd, doncs ja seria la leche. Val a dir que la persona que ahir al Ple vestia d’aquesta manera i resideix al barri de Centre Vila és el candidat socialista, Pere Garcia.

      Jordi Umbert, també d’ERC, i vuit anys regidor a l’Ajuntament va fer la intervenció de comiat més breu i, desprès d’agrair el seu grup l’experiència compartida, va manifestar voler que el proper consistori atengui com a prioritat l’emergència climàtica. Umbert ocupa el número 20 a les llistes d’ERC.       

     Especialment emocionada va ser la intervenció de Neus Garcia, de Santa Perpètua en Comú, que, després de vint anys com a regidora, va indicar "haver viscut una experiència molt enriquidora”. Neus Garcia va expressar que aquests anys com a regidora tanca “una etapa molt important que m’ha permès conèixer el nostre municipi i treballar pel servei de tota la ciutadania”.
  
      Neus Garcia ha estat regidora d’Educació (2003), Tinent d’Alcaldia de l’Àrea de Foment local i Relacions Ciutadanes, regidora d’Educació, Cultura i Gent Gran (2011), Tinent d’Alcaldia de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, regidora de Sostenibilitat i Serveis Urbans, Habitatge, Medi Ambient i Gent Gran (2015) i Regidora d’Obres i Manteniments; Mobilitat i transport, Comerç, Solidaritat i Cooperació (2019). En aquesta ocasió, Neus Garcia,figura com a suplent a la candidatura d' SPEC.

      L’alcaldessa de Santa Perpètua també va prendre la paraula per agrair els regidors i regidores que s’acomiaden i també als que no van fer però que no hi seran la propera legislatura, “la seva implicació al llarg del temps en què han ocupat el càrrec”. Garcia va destacar la pandèmia com a un dels fets destacatsdel mandat i va declarar que “govern i oposició vam treballar conjuntament i de valent per resoldre els problemes de la ciutadania”.

Foto: Neus Garcia, que ha estat 20 anys regidora de la Corporació, es va acomiadar ahir del Ple / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació aprova definitivament el Pla Local d'Habitatge
31 Maig 2024 14:37 - RedaccióLa Corporació aprova definitivament el Pla Local d'Habitatge

El Ple ha aprovat definitivament el Pla Local d’Habitatge de Santa Perpètua de Mogoda 2024-2029. [ ... ]

Política
El Ple de maig aprovarà definitivament el Pla Local d'Habitatge
30 Maig 2024 11:12 - RedaccióEl Ple de maig aprovarà definitivament el Pla Local d'Habitatge

El Ple aprovarà aquest dijous 30 de maig definitivament el Pla Local d'Habitatge 2024-2029 que s'estructura [ ... ]

Política
Comuns Sumar anuncia a Santa Perpètua que portarà el Govern davant el TEDH si manté la seva inacció climàtica
05 Jun 2024 14:10 - RedaccióComuns Sumar anuncia a Santa Perpètua que portarà el Govern davant el TEDH si manté la seva inacció climàtica

Comuns Sumar amb el cap de llista a les eleccions europees, Jaume Asens, acompanyat de l'alcaldessa [ ... ]

Política