hola

El Ple d’abril també va aprovar amb els vots favorables de Santa Perpètua en comú, PSC i les abstencions d’ERC i CS una modificació de crèdits per un valor de 1.447.388,70 euros. Precisament una part de la modificació es destinarà a la creació d’un aplicatiu sobre el projecte expressat a la declaració sobre la millora de la qualitat de l’aire. D'aquests, 670.000 euros es destinaran al soterrament de serveis a la via pública al barri de La Florida i uns 105.000 euros a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Entre les noves dotacions que inclou la modificació també destaquen una actuació per al pla d’asfaltat de 40 mil euros, la compra d’una estació meteorològica per controlar les dades de qualitat de l’aire de Santa Perpètua o la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques a la pista d’hoquei, el pavelló o a la nau de la brigada al carrer de l’escorxador.

El primer tinent d’alcaldia de Presidència i serveis generals, Adelino Macías, va destacar que la modificació de crèdits reforça diferents serveis i dona "una volta més al pla d’inversions”, dotat inicialment amb un import de 12 milions d’euros. Macías també va manifestar que finalment aquest Pla estarà valorat en 24,7 milions d’euros i que això fa que sigui “l’actuació inversora més important de l’Ajuntament en els darrers anys”. Per a Macías la realització del Pla d’inversions ha esdevingut una “acció transformadora que es nota als serveis que es presten a la ciutadania”

En la seva intervenció, Macías també va explicar que el Ministeri de Transports ha notificat en data 26 d’abril una subvenció, provinent dels Fons Next Generation, per un import d’1.039.000 per les actuacions planificades en el pla d’inversions i vinculades a la pacificació del trànsit als carrers de la Florida.

Porxada dels Drets Humans

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació inicial de la inclusió al nomenclàtor de Porxada dels Drets Humans per a l'estructura fotovoltaica ubicada a l'aparcament de l'avinguda de l'Onze de Setembre, entre els carrers de García Nieto i Puig i Cadafalch. El regidor de Cultura, Marçal Solà, va expressar que l’estructura ha estat planificada i nomenada amb la consulta a entitats i agents socials de Santa Perpètua i que permetrà la realització d’activitats i altres usos en el seu interior. Cada columna de la porxada és un color diferent en referència a cadascun dels objectius dels desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 impulsat per les Nacions Unides.

En aquest punt, la portaveu d’Esquerra, Montse Vinyallonga, va manifestar que, tot i estar d’acord en el nomenament de la porxada, considerava que era una nova oportunitat perduda per posar nom de dona a un espai municipal. La proposta de nom per a la Porxada fotovoltaica va estar aprovada per unanimitat.


Foto: La urbanització del carrer U ha estat una de les darreres actuacions de soterrament de serveis a La Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies