hola

La Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, i les esportistes perpetuenques: Laura Vicente, Gisela Vicente, Anna Masip, Montse Martínez i Júlia Luís van prendre part ahir en una taula rodona sobre Dona i esport que va organitzar Esquerra Republicana de Santa Perpètua. L'acte, moderat per l'alcaldable d'ERC, Laura Oliver, va posar sobre la taula les millores aconseguides per les dones en l'àmbit de l'esport en els darrers anys, però també aspectes en els quals encara queda molt a fer com una major visibilització dels títols assolits i sobretot de la importància que les noies que vulguin puguin continuar fent esport sobretot a partir de l'adolescència.

Les cinc joves perpetuenques van anar explicant les seves experiències esportives, com van accedir a l'esport i perquè i com han anat combinant l'esport de l'hoquei patins, l'atletisme, el tennis i la natació, la formació i la professió. Totes elles van començar a clubs perpetuencs i van destacar com la participació de nenes i noies ha anat en augment comparat amb quan elles van començar.

La Secretària General de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, ha afirmat a Ràdio Santa Perpètua que veu l'esport femení amb "una mirada il·lusionant i de futur en positiu", però sent conscient que cal treballar molt perquè la societat incorpori dones esportistes referents. Caula entén que es necessita un canvi de mentalitat social perquè entre els llicenciats en INEF, educació física, només hi ha un 20% de dones i això vol dir que entre les dones no es veu com una sortida professional.També va apuntar que la pràctica esportiva femenina disminueix en la franja d'adolescència i que aquesta mentalitat social ha de modificar-se.

L'esport català compta amb més de 14 mil entitats i més de 750 mil fitxes federatives, més l'esport escolar i aquells que practiquen esport per oci. Anna Caula ha destacat que es necessita l'ajuda dels mitjans per donar a conèixer que hi ha referents femenins de tots els esports.

La Secretària General de l'Esport de la Generalitat, Anna Caula, va compartir ahir col·loqui amb cinc dones esportistes de la localitat en un acte convocat per ERC de Santa Perpètua. Una cinquantena de persones van escoltar aquesta conversa, moderada per l'alcaldable d'ERC, Laura Oliver.


Foto: L'acte es va celebrar a l'Aula Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Declaració institucional davant l'escalada de tensió al Pròxim Orient
26 Abr 2024 09:00 - RedaccióDeclaració institucional davant l'escalada de tensió al Pròxim Orient

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va donar lectura a una declaració institucional [ ... ]

Política
Junts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya
26 Abr 2024 13:29 - RedaccióJunts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya

Junts per Santa Perpètua ha denunciat que aquest dijous 25 d’abril sobre les 23.30 hores va observar [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política