hola

Santa Perpètua va tornar ahir diumenge 11 de setembre a celebrar la Diada Nacional de Catalunya sense restriccions. La celebració va tenir lloc al parc dels Països Catalans, presidit per l’escultura homenatge a l’Onze de Setembre. La Coral Renaixença i una formació musical de corda i vent d’alumnat de l’Escola Municipal de les Arts (EMA) van amenitzar l’acte institucional, que va comptar amb la participació i adhesió de més d’una vintena d’entitats del municipi. L’acte es va iniciar amb la hissada de la senyera, que va anar a càrrec de les nenes Valeria Chacón Macías, de l’entitat Senshi Dojo, i Ruth Luna Valls, de la Colla Joves Diables de Santa Perpètua.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, i els portaveus dels grups municipals de SPEC, Adelino Macías; grup Republicà, Montse Vinyallonga; i del PSC, Pere García, van iniciar les ofrenes florals amb l’homenatge del Consistori. L’Agrupació Sardanista, Els Comerciants, l’Associació de Veïns Can Folguera, Ball de Gitanes, Centre Vila associació veïnal, el Centre de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), l'Escola de Karate Senshi Dojo, el Centro Cultural Andaluz, la Coral Renaixença, ERC i Jovent republicà, Espiral Catalunya, PSC, Penya Barcelonista, la comunitat islàmica, Santa Perpètua en Comú i Tàndem van realitzar l’ofrena durant l’acte, que també va comptar amb la participació del Casal d'Avis de la plaça de la Vila, d’Amics de Santiga, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, l’Aula d'Extensió Universitària, el Club Hoquei Santa Perpètua i la Colla de Gegants de Santa Perpètua.

La taula de diàleg entre Generalitat i l’Estat, la defensa dels valors democràtics i el servei públic a la ciutadania van centrar el discurs institucional de l’alcaldessa, que va destacar que es tractava d’una Diada especial, de retrobament, segons va titllar. Isabel Garcia va tenir un record per les persones que ens han deixat durant la pandèmia, a causa de la Covid-19 o d’altres afeccions, i un reconeixement a les persones treballadores dels serveis essencials. «La nostra voluntat sempre ha estat contribuir a celebrar una diada festiva i reivindicativa, per a tothom, respectuosa amb les diferents idees i visions sobre el present i el futur de Catalunya, que reafirma any rere any la voluntat de ser una nació, un poble que s’autogoverna i decideix el seu futur des de les seves senyes d’identitat, des dels principis democràtics, els drets socials i els valors de la convivència, la solidaritat i la interdependència entre les persones i entre els pobles», va manifestar la primera edil.

Isabel Garcia també va recordar la Guerra d’Ucraïna i va demanar una sortida pacífica a aquest conflicte. L’alcaldessa va sol·licitar una «agenda del sentit comú» per afrontar els grans reptes de la societat catalanai un paper destacat als pobles i ciutats de Catalunya. També va demanar un govern valent, al servei de la gent que aposti pel diàleg i refer majories per «avançar en tots els sentits: emergència climàtica, lluita contra la desigualtat social, encariment de la vida i la crisi energètica que afecta el conjunt de les famílies catalanes, defugint dels debats estèrils i sumant per propostes per millorar la vida de les persones i salvar el planeta». Isabel Garcia també va reconèixer la taula de diàleg amb el govern de l’Estat com «una gran oportunitat que hem de saber aprofitar perquè la gent d’aquest país ho necessita i s’ho mereix» i va tancar l’acte de la Diada defensant els valors democràtics i la proximitat a la ciutadania i la vocació de servei. «Més que mai hem de defensar la democràcia i els valors democràtics, enfortir institucions i treballar per reduir la desafecció ciutadania cap a la política i els projectes col·lectius; aquesta és la millor manera de barrar el pas a opcions que es basen per estendre la por, l’odi i el catastrofisme en el conjunt de la nostra societat», va clamar l’alcaldessa que va tancar amb una cita de l’Assemblea de Catalunya «ningú per si mateix, cadascú al servei de tothom».

Durant la celebració de la Diada, també es va recordar Rafael Casanova, els fets de 1714, les onomàstiques d’aquest any i es va destacar la commemoració aquest 2022 del centenari de l’inici de l’Obra del cançoner Popular de Catalunya.L’acte es va tancar amb l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors i amb la ballada conjunta de la sardana La santa espina, amb la colla del Casal de la Gent Gran.


Foto: L'alcaldessa i els portaveus van realitzar l'ofrena floral davant el monument de l'Onze de Setembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política