hola

Ciutadans (Cs) defensa una “Diada de Catalunya oberta, inclusiva i integradora, una Diada veritablement catalana, no nacionalista”, segons ha expressat en un comunicat.  Amb aquesta idea, el partit ha decidit recuperar la seva proposta que el Dia de Catalunya se celebri el 23 d'abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En aquest sentit, l'agrupació local de Ciutadans a Santa Perpètua instal·larà l'11 de setembre una carpa informativa on es repartiran roses taronges i fulletons explicant la proposta.

L'objectiu és, segons el portaveu del partit liberal a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, que “tots i cadascú, sense excepció, puguem gaudir d'una Diada de Catalunya veritablement inclusiva, un dia per a tots els catalans que no exclogui a ningú i que no inciti a l'enfrontament amb la resta d’Espanya”.

La formació qüestiona que "els catalans no puguin tenir un Dia de la Comunitat que no alimenti la confrontació i proposa aprofitar un dia com Sant Jordi que s'ha anat consolidant amb els anys com una festa universal". Romero assegura que “l'11 de setembre no és una festa per a tots els catalans, sinó una festa del nacionalisme que parteix d'un falsejament de la història i que pretén colar-li a la societat catalana la farsa que va perdre la seva sobirania i l'ha de recuperar, quan gaudeix d'ella més que mai en el si d'una democràcia consolidada”.

Cs manifesta que “som conscients que en l'actual situació és imprescindible visibilitzar a la Catalunya real: en les institucions, en els mitjans i, sobretot, al carrer. Per això, hem decidit fer de la necessitat virtut i no amagar-nos en una data que els nacionalistes han convertit en una festa sectària i excloent”. Kevin Romero ha conclòs anunciant que, com cada any, no assistiran a l’acte organitzat per l’ajuntament però que “sortim al carrer l'11 de setembre perquè ens sembla el dia perfecte per a reivindicar que la Diada de Catalunya se celebri, d'ara endavant, per Sant Jordi”.


Foto. Carpa de Cs a la pista coberta durant Sant Jordi / Cs Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Declaració institucional de la junta de Portaveus pel Dia Internacional per a l’eradicació de la violència masclista
25 Nov 2022 12:20 - RedaccióDeclaració institucional de la junta de Portaveus pel Dia Internacional per a l’eradicació de la violència masclista

La lectura d’una declaració institucional de la junta de Portaveus en relació al Dia Internacional [ ... ]

Política
Cs enfila la campanya municipal i posa el focus en la seguretat, fiscalitat i regeneració democràtica
25 Nov 2022 11:47 - RedaccióCs enfila la campanya municipal i posa el focus en la seguretat, fiscalitat i regeneració democràtica

Ciutadans enfila la campanya municipal posant el focus en seguretat, economia, fiscalitat justa, transparència [ ... ]

Política
Pere García (PSC) posa en marxa l’Oficina del Candidat
15 Nov 2022 11:48 - RedaccióPere García (PSC) posa en marxa l’Oficina del Candidat

El candidat del PSC a l’alcaldia de Santa Perpètua, Pere García, ha posat en marxa un nou espai [ ... ]

Política