hola

L’assemblea local de la CUP de Santa Perpètua ha presentat al·legacions al pressupost de l’Ajuntament de 2022 per tal que es reobri de manera immediata l’Escola Bressol Municipal L’Espiga i s’ofereixi també ja a les famílies la gratuïtat de l’escolarització de 0 a 3 anys. La CUP argumenta que «amb un augment de 585.000 euros això seria possible» i subratlla que «només representa un 1,6% del total del pressupost ordinari de l’Ajuntament per al 2022».

Ahir dimecres la formació política va donar una roda de premsa a les portes de L’Espiga. Va denunciar que el tancament d’aquest centre educatiu ha perjudicat a barris com La Creueta que no disposen de cap escola propera al domicili. També va explicar que en els darrers cinc anys s’han perdut places i s’han augmentat les quotes. Per a la CUP el servei d’escoles bressol és necessari i si fos gratuït tindria un 80% dels infants d’aquesta franja d’edat escolaritzat, una dada que asseguren també comparteix el regidor d’Educació. «La barrera per a la baixa matriculació és econòmica», segons va expressar la CUP.

La formació política també va argumentar que en un futur pretén que les escoles bressol municipals siguin gestionades de manera directa per l’Ajuntament de Santa Perpètua. El militant de la CUP, Salva Alemany, va explicar que la barrera per aconseguir una escolarització gairebé total és la gratuïtat del servei i que amb l’augment de 585.000 euros es pot aconseguir.

L’objectiu de la CUP és que l’Ajuntament gestioni directament les escoles bressol municipals i millora les condicions de les educadores que hi treballen. La formació política s’ha ofert a entitats i associacions per treballar sobre aquest aspecte que creuen és una mesura socialment justa, d’igulatta d’oportunitats i de conciliació familiar.


Foto: La CUP va convocar l'acte davant de l'EBM L'Espiga / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Kevin Romero (Cs): “Sant Jordi hauria de ser la festa de Catalunya i ser declarada patrimoni de la humanitat”
25 Abr 2022 14:04 - RedaccióKevin Romero (Cs): “Sant Jordi hauria de ser la festa de Catalunya i ser declarada patrimoni de la humanitat”

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha afirmat en un comunicat [ ... ]

Política
Ciutadans reclama millores als accessos a la C-33 i la C-17 i denuncia falta de previsió per l’increment de trànsit
10 Maig 2022 09:52 - RedaccióCiutadans reclama millores als accessos a la C-33 i la C-17 i denuncia falta de previsió per l’increment de trànsit

El portaveu de Ciutadans a l’ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha lamentat “l’increment [ ... ]

Política
Esquerra demana que s'aclareixin els fets sobre l'espionatge a independentistes
28 Abr 2022 12:53 - RedaccióEsquerra demana que s'aclareixin els fets sobre l'espionatge a independentistes

Esquerra en un comunicat ha demanat que s'aclareixin els fets sobre l'espionatge a almenys 65 persones [ ... ]

Política