hola

La CUP, Arran, Endavant, ERC i Jovent Republicà reivindiquen un nou model d'urbanisme "més social, més feminista i més adaptat a les necessitats i característiques de totes les ciutadanes i ciutadans". Les formacions reclamen al govern municipal una reunió per debatre les seves demandes i que s'emprenguin processos participatius per repensar el model urbanístic i que "es tingui en compte la veu de les dones que hi tenim molt a dir" i afegeixen que "volem viure en una Santa Perpètua on totes ens sentim segures i lliures i on viure una vida digna", segons han explicat en un comunicat.

Les formacions demanen auditories de seguretat i accessibilitat periòdiques de tot el municipi per intervenir en l’enllumenament dels “punts foscos” o la ampliació de voreres difícilment transitables; augmentar la freqüència i els horaris del bus urbà així com revisar la connectivitat amb els municipis veïns; tenir en compte i afavorir la vida social i comunitària a través d’un mobiliari urbà que convidi a la socialització, a més de l’obertura d’espais com els patis d’escola o altres equipaments municipals en horaris més amplis o la incorporació de més lavabos públics oberts durant tot l’any.També reclamen que es consideri establir una millor senyalització dels espais públics i llocs d’interès, així com que es revisi el nomenclàtor de carrers per tal de visibilitzar més noms de dones. Per últim, volen, no només que s’apliqui el protocol d'agressions masclistes en tots els àmbits possibles sinó que en els nous projectes que s’engeguin s’introdueixi la perspectiva feminista.

Totes aquestes reivindicacions s'han recollit en una proposició que s'ha presentat al Ple de la Corporació de novembre però que va ser desestimada pel govern municipal tal com va passar al mes de juliol. Les formacions posen de manifest "la dificultat que tenen les organitzacions i entitats que no tenen representació al consistori per fer propostes que siguin debatudes al Ple de l’Ajuntament". Aquestes propostes van sortir arrel de la marxa exploratòria: La nit i els carrers són nostres! El comunicat afirma que "les dones tenim molt a dir com a expertes del nostre propi territori, el transitem i el vivim diàriament, i aquest coneixement posat en pràctica ens farà guanyar en espais per a la ciutadania. L’urbanisme feminista pretén qüestionar els diferents aspectes que conformen una ciutat: mobilitat, espai públic, equipaments, serveis, habitatge, participació comunitària i seguretat, per tal de desenvolupar intervencions i accions concretes que facin que totes les persones, independentment de les seves característiques socials, els puguin utilitzar i gaudir en igualtat de condicions".


Foto: Marxa exploratòria celebrada al gener de 2020 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Kevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya
16 Abr 2024 09:09 - RedaccióKevin Romero, número 8 a la candidatura de Ciutadans al Parlament de Catalunya

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política