hola

El Ple de la Corporació ha aprovat inicialment la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049. La Corporació va aprovar inicialment aquest pla a la sessió d'abril d'aquest any i es va aprovar definitivament el 1 de juliol ja que no es va presentar al·legacions. Posteriorment Funerària Truyols, concessionària del servei, va presentar millores en la qualitat del servei que actualment s'està prestant i que s'incorporen al nou document, segons va explicar el tinent d'alcaldia de Territori, Jordi Navarro.

Aquest pla ha estat redactat pels Serveis d’Urbanisme amb la col·laboració dels Serveis de Salut Pública i de Desenvolupament local, i defineix totes les actuacions que requerirà aquest equipament municipal fins el 2049, any que finalitza la concessió administrativa a la Funerària Truyols.

El punt va comptar amb el vot favorable de l'equip de govern (Santa Perpètua en Comú i PSC) i del grup Republicà i l'abstenció de Ciutadans.

El Pla director proposa la inclusió del Cementiri i del Camí del Cementiri en el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic. Al Pla director s'inclouen dues línies estratègies amb quatre accions socials i altres quatre urbanístiques. Les estratègies socials estan vinculades al servei funerari i mortuori relatives a la concessió, el servei, el hàbits i costums i la normativa d’aplicació i inclou totes aquelles actuacions pensades per a les persones usuàries i la seva atenció. Pel que fa a les estratègies arquitectòniques i urbanístiques estan vinculades a la millora patrimonial del servei i del seu entorn i s’inclouen totes aquelles mesures que l’Ajuntament ha d’emprendre per protegir el seu patrimoni, millorar l’entorn i regular a nivell urbanístic i paisatgístic els valors determinants de cementiri municipal.

El Pla director preveu un pla de substitució progressiva dels blocs antics a 20 anys que contempla la construcció de 40 nous nínxols a l'any. El document, amb dades de l'Idescat, fa unes previsions que fins al 2022 es registraran a Santa Perpètua 161 defuncions a l'any, mentre que en el període de 2023-2027 es comptabilitzaran 187 defuncions a l'any i de 2028-2032 es preveuen una mitjana de 202 defuncions a l'any. La projecció de la població de Santa perpètua per a l'any 2033 és de 27.114 habitants, segons l'Observatori de la regidoria de Desenvolupament Local.


Foto: Cementiri de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Pol Altayó, nou president de l'executiva local d'ERC
03 Nov 2021 10:02 - RedaccióPol Altayó, nou president de l'executiva local d'ERC

Pol Altayó és el nou president de l’executiva d’Esquerra Republicana de Santa Perpètua després [ ... ]

Política
La Junta de Portaveus, amb excepció de Cs, mostra el seu suport al model d'immersió lingüística
26 Nov 2021 13:33 - RedaccióLa Junta de Portaveus, amb excepció de Cs, mostra el seu suport al model d'immersió lingüística

La Junta de Portaveus, amb l'execpció del grup municipal de Ciutadadns, va aprovar una declaració [ ... ]

Política
ERC del Vallès Occidental celebra la trobada mensual a Santa Perpètua amb la presència de Diana Riba
22 Nov 2021 11:42 - RedaccióERC del Vallès Occidental celebra la trobada mensual a Santa Perpètua amb la presència de Diana Riba

ERC del Vallès Occidental va celebrar la trobada mensual d’electes de la comarca aquest 19 de novembre [ ... ]

Política