hola

La CUP, en un comunicat, ha valorat també els dos anys de mandat i critica que durant aquest període s'ha iniciat un "nou model de gestió" que ha privatitzat el servei de manteniment de les piscines municipals i el servei de socorrista, "traduint-se en la pèrdua de control de la gestió per part del municipi, precarietat laboral i empitjorament del servei". També critica el tancament de l'Escola Bressol Municipal L'Espiga "per raons econòmiques i sense cap mena d'estudi previ sobre la viabilitat". La proposta de la CUP és la recuperació de la gestió de les tres escoles bressol.

La formació recorda que demana insistentment la municipalització del Servei d'Atenció Domiciliària. Aquest servei transferit al Consell Comarcal i "posteriorment privatitzat ha demostrat que com més es necessitat de la cura de les persones, sobretot les més vulnerables, l'empresa privada no pot donar resposta" i afegeix que "els serveis de cures a les persones mai poden donar benefici empresarial".

La CUP també critica la política d'habitatge i de recollida de residus. Segons la formació "la política d'habitatge s'ha limitat en signar papers, gestionar quatre pisos i declarar-se municipi en tensió pels preus de lloguer" amb una llei catalana recorreguda pel govern central al qual formen part i afegeix que "es gasten 1 milió 250 mil euros en la compra d'una nau industrial i previsiblement es gastaran un altre milió en condicionar-lo per magatzem municipal, i fa més de dos anys que està tancat des de la seva compra". La formació critica que el govern local no és capaç, en terreny municipal, de promoure la construcció d'habitatge de lloguer públic municipal de preu assequible a les possibilitats ajustades a tothom o acomplir projectes d'habitatge de lloguer en cessió d'ús, o altres fórmules que escapin de l'especulació immobiliària i fer que l'habitatge recuperi el seu sentit social i vital.

També considera el govern "poc valent, amb poques idees", per no implantar la recollida selectiva porta a porta ja que el sistema actual suposa uns percentatges baixíssims de recollida fraccionada i un encariment any rere any de la factura. Considera l'oferta cultural pobre i reclama una aposta més decidida en l'àmbit de la cultura ja que "no tenim Auditori, però tindrem un museu sobrevingut". Sobre CAM Bernades afirma que després de tants anys no acaba d'arrencar i de ser un espai jove de creació i innovació. També reclama la re-municipalització del servei d'aigües i troba incomprensible formar part de plataformes en defensa de la gestió pública de l'aigua i "seguir netejant la cara a l'empresa privada CASSA executant projectes conjunts que promouen la visió que la col·laboració publicoprivada és la millor".

La CUP assenyala que el govern municipal va fer durant el passat mandat "tota la demagògia que van poder per tal que la carretera B-140 s' ampliés i pogués ser la via que tenien pensada quan es va instal·lar Amazon i que la preocupació sobre l'augment de trànsit per la construcció d'aquest magatzem ha desaparegut quan la mateixa empresa va anunciar que també s'instal·larà a Santa Perpètua i bastant més a prop del nucli urbà".

El comunicat clou que "sense rumb clar, que no sigui anar tirant, externalitzar tot el que es pugui i realitzar gran despeses supèrflues per distreure el personal, aquest són els resultats de dos anys de mandat o més d'aquest govern".


Foto: Cartell de la nova campanya de la CUP / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Jordà:
04 Oct 2021 12:54 - Redacció Jordà: "En Santa Perpètua preservar l'espai agrari no és un privilegi, és una necessitat"

Esquerra Republicana de Santa Perpètua de Mogoda va traslladar a la consellera d’Acció Climàtica, [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política
El portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE
20 Oct 2021 13:37 - RedaccióEl portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE

El portaveu del PSC de Santa Perpètua, Pere García, va formar part de la delegació socialista del [ ... ]

Política