hola

La Corporació ha aprovat definitivament per unanimitat el DUPROCIM, el Document únic de protecció civil municipal de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Durant el període d'informació pública s'ha considerat necessari modificar el llenguatge al considerar que era sexista i que era necessari fer servir un llenguatge inclusiu i no discriminatori envers les dones. El Servei d’Igualtat i Drets Civils de l'Ajuntament ha fet una revisió d’aquest text i s’ha procedit a realitzar les modificacions oportunes per a corregir el llenguatge del document, segons va explicar la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, durant la sessió plenària de juny.

La portaveu del grup municipal republicà, Montse Vinyallonga, va felicitar l'equip redactor del document per la seva "feina curosa" i va reclamar que quan l'Ajuntament redacti un text d'aquestes característiques es tingui en compte la guia d'usos no sexista de la llengua que recomana la mateixa Regidoria d'Igualtat i drets civils.

El DUPROCIM és el document que estableix el marc orgànic i funcional previst per un municipi, amb l’objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin esdevenir al municipi de Santa Perpètua.L’objectiu del pla és identificar i avaluar els riscos, les accions i les mesures necessàries per a la prevenció i el control dels riscos, així com regular les mesures de protecció i altres actuacions a adoptar en cas d’emergència, en harmonia amb les característiques i els trets definidors del municipi.

El document engloba els diferents plans d'emergències i el plans d'actuacions municipals davant risc d'inundacions (Inuncat), risc químic en el transport (Transcat) , risc per nevades (Neucat) risc sísmic (Sismicat), risc radiològic (Radcat), de vent (vencat), risc químic (Plaseqcat) i risc d'incendi forestal (Infocat). També recull emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, emergències en el transport de viatgers per ferrocarril, emergències per onades de calor, per onades de fred i per concentració d'ozó troposfèric i emergències per aglomeració de persones en els següents actes: Castell de foc de Festa Major, Cavalcada de Reis, Tres Tombs, Ball de nit de Carnaval, Berenar de gent gran i Correfocs.El DUPROCIM es traslladarà a la Comissió de Protecció Civil de Catalunya per a la seva homologació.

Modificació de crèdit

El Ple ha aprovat una modificació de crèdits per un import de 125.000 euros. L'acord s'ha adoptat amb els vots favorables de l'equip de govern format per santa perpètua en Comú i PSC i l'abstenció dels grups de l'oposició, Esquerra i Ciutadans. El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis generals, Adelino Macías, va explicar que es milloren les dotacions pressupostaries d'Habitatge, Salut Pública, Seguretat Ciutadana i d'inversions en les instal·lacions de l'Escola Municipal de les Arts (EMA). La dotació de 125.000 euros surten de nous romanents de tresoreria i de minorar la dotació pressupostària d’algunes aplicacions pressupostàries, sense que això suposi cap pertorbació del normal funcionament dels serveis.

D'altra banda, la Corporació va aprovar per unanimitat la rectificació de l’inventari municipal de béns referit a 31 de desembre de 2020 amb un valor total de més de 159 milions d'euros, dels quals 152 milions corresponen a béns immobles i 7 milions corresponent a béns mobles.


Foto: El DUPROCIM recull diferents plans d'emergència com el risc de vent / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament es reuneix amb el nou director general de CASSA
29 Set 2021 14:36 - NataliaL'Ajuntament es reuneix amb el nou director general de CASSA

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, [ ... ]

Política
Cs manifesta que l'increment d'impostos del 3,1% no afavoreix la recuperació econòmica i social
20 Oct 2021 13:36 - RedaccióCs manifesta que l'increment d'impostos del 3,1% no afavoreix la recuperació econòmica i social

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, ha criticat l'augment [ ... ]

Política
La Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera
01 Oct 2021 14:29 - RedaccióLa Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera

El Ple Municipal de setembre també ha aprovat inicialment, amb l'abstenció d'ERC, el Pla d’emergència [ ... ]

Política