hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha ratificat la declaració de Santa Perpètua com a àrea amb mercat d’habitatge tens als efectes que puguin aplicar-se als habitatges arrendats dels municipis els mecanismes de contenció i moderació de rendes previstos a la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes.

El punt ha estat aprovat pels grups municipals de Santa Perpètua en Comú, Republicà i del PSC i el vot en contra de Ciutadans. La declaració d'àrees amb mercat d'habitatge tens pot tenir una durada màxima de cinc anys. La vigent actualment era transitòria i finalitza el 22 de setembre. La ratificació es va acordar en el Ple ordinari del mes de juny celebrat aquest dimarts de forma telemàtica.

L'Ajuntament proposa diverses accions per atenuar i capgirar la situació de mercat tens. Entre elles, la redacció del Pla Local d'Habitatge; reforçar la captació d’habitatge privat per a la borsa de lloguer mitjançant incentius als propietaris; promoure la construcció d'habitatge d'HPO en regim de lloguer; implementació d'ajuts a la rehabilitació i col·locació d'ascensors en edificis plurifamiliars que ajudin a costejar les despeses extraordinàries dels propietaris i augmenti en nivell d'habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica; i un protocol d'actuació i definició de recursos per afrontar la problemàtica de l’habitatge ocupat sense títol habilitant.

L’Ajuntament també farà divulgació del contingut de la Llei de contenció de preus de Lloguer i també garanteix una Oficina Local d'Habitatge que augmenti els recursos per evitar la pèrdua de l'habitatge a persones vulnerables. El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, en aquest punt ha reclamat la reducció de l'index de preu referència i ha destacat que "la llei és un pas endavant" per reequilibrar la situació però també ha remarcat que les administracions competents destinin recursos suficients per a la construcció d'habitatge públic. El regidor considera que no es comprensible que l'habitatge protegit tingui preus desorbitats i ha demanat a la Generalitat que trenqui aquest model. També ha criticat que la dificultat de l'accés a l'habitatge "és la conseqüència de l'especulació" dels grans bancs i els grans tenidors amb la complicitat de l'Estat i la Generalitat i ha agraït la feina de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i el sindicat de llogateres.

Foto: Imatge de Santa Perpètua / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022
14 Oct 2021 13:18 - RedaccióEl Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua es reunirà aquesta tarda de manera extraordinària per tractar [ ... ]

Política
ERC es reuneix amb el director de l'Agència de Residus i l'entitat local Residu Zero
20 Oct 2021 13:38 - RedaccióERC es reuneix amb el director de l'Agència de Residus i l'entitat local Residu Zero

Esquerra Republicana de Catalunya s'ha reunit amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya,Isaac [ ... ]

Política
El portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE
20 Oct 2021 13:37 - RedaccióEl portaveu del PSC, Pere Garcia, participa al 40è Congrés del PSOE

El portaveu del PSC de Santa Perpètua, Pere García, va formar part de la delegació socialista del [ ... ]

Política