hola

Ciutadans ha registrat una instancia a l'Ajuntament de Santa Perpètua on dona un termini de deu dies a l’alcaldessa de Santa Perpètua per retirar "la pancarta separatista de la façana de l’Ajuntament". La formació taronja explica, en un comunicat, que ha decidit "emprendre totes les mesures necessàries per restablir la legalitat i el principi de neutralitat política al municipi" després que s'hagi tornat a penjar una pancarta d'Omnium Cultural que reclama la llibertat del perpetuenc Jordi Cuixart.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, demana, un cop més, la retirada de la "pancarta partidista que l’alcaldessa, Isabel Garcia, va penjar el passat divendres 28 de maig". Segons Romero, la pancarta “no es sustenta ni s’empara en cap marc legal” i “vulnera directament el principi de neutralitat política al representar directament una ideologia concreta representada per uns partits en concret com ja ha dictaminat la justícia en més d’una ocasió”.

El Grup Municipal de Ciutadans també ha decidit per unanimitat “iniciar la via jurisdiccional” si l’alcaldessa no retira la pancarta en el termini que estableix la llei des de que el grup va registrar la petició formal. Kevin Romero ha afirmat que “Ciutadans Santa Perpètua ha intentat per totes les vies del diàleg possibles que l’alcaldessa accedís a retirar aquest símbol partidista” però que “inclús havent-nos donat la seva paraula de no tornar-la a penjar després de les eleccions generals de novembre de 2019, ho va fer”. Romero s’ha mostrat “decebut amb la falta de paraula de l’alcaldessa” i ha lamentat que “estigui al servei del separatisme i no al de tots el veïns del municipi”.

El portaveu ha recordat, un cop més, que “les institucions són de tots el ciutadans i cap persona, per molt alcaldessa que sigui, pot utilitzar-les per exhibir símbols partidistes o atacar altres institucions”. Romero ha afegit que els tribunals ja han fallat en favor de Ciutadans en diverses localitats, com Sant Cugat o Terrassa, on el partit ha denunciat “símbols partidistes com estelades o pancartes que demanen la llibertat dels condemnats per participar al cop d’estat de 2017”.


Foto: La formació demana retirar la pancarta en suport a Jordi Cuixart / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple insta a l'Estat a una adequació legislativa sobre les plusvàlues i una nova Llei del Finançament Local
29 Oct 2021 11:23 - RedaccióEl Ple insta a l'Estat a una adequació legislativa sobre les plusvàlues i una nova Llei del Finançament Local

La Junta de Portaveus ha realitzat una declaració institucional en relació a les sentències del Tribunal [ ... ]

Política
ERC del Vallès Occidental celebra la trobada mensual a Santa Perpètua amb la presència de Diana Riba
22 Nov 2021 11:42 - RedaccióERC del Vallès Occidental celebra la trobada mensual a Santa Perpètua amb la presència de Diana Riba

ERC del Vallès Occidental va celebrar la trobada mensual d’electes de la comarca aquest 19 de novembre [ ... ]

Política
El Ple prorroga el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025
26 Nov 2021 13:04 - RedaccióEl Ple prorroga el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025

El Ple ha prorrogat el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025 per fer-lo coincidir amb [ ... ]

Política