hola

El grup municipal de Santa Perpètua en Comú (SPEC) promou una moció sobre l’alliberament de les patents de les vacunes al món. La formació explica, en un comunicat, que proposa a la resta de grups municipals de l’Ajuntament una proposició per posicionar-se a favor de l’alliberament de les patents de les vacunes, per afavorir que la vacuna arribi a tota la ciutadania del món. El portaveu del grup municipal de SPEC, Adelino Macías, considera que “estem davant d’una pandèmia global i només la guanyarem si tot el món té accés, de forma ràpida i fàcil, a la vacuna. La inversió pública ha de tenir una resposta solidària de les empreses farmacèutiques”.

La introducció del text de la proposició fa referència a que Santa Perpètua, "com bona part de les ciutats i pobles del planeta, han vist emmalaltir milers de veïns i veïnes i han patit la mort de moltes persones estimades, la majoria gent gran" i afegeix que també han viscut les restriccions dels drets i de les llibertats de la seva població. La formació assenyala que malgrat l’esforç enorme de la ciutadania i les institucions, han augmentat les desigualtats, especialment les relacionades amb la salut i que "a escala planetària, la pandèmia de la COVID-19, que va ser declarada fa un any, ha causat prop de 3 milions de morts segons l’Organització Mundial de la Salut. La malaltia també està fent augmentar la pobresa i les desigualtats arreu del món".

L’alliberament de les patents de les vacunes ha estat recolzada recentment pel president dels Estat Units, Joe Biden, i es debat a la Unió Europea. “No és només una qüestió de solidaritat, és una qüestió de supervivència. Davant d’una situació excepcional, calen mesures excepcionals. El món serà millor si guanyem, units, la Còvid-19”, ha assenyalat la presidenta del grup municipal de SPEC i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.


Foto: La formació presentarà una proposició on demana el suport de la resta de grups / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple prorroga el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025
26 Nov 2021 13:04 - RedaccióEl Ple prorroga el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025

El Ple ha prorrogat el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025 per fer-lo coincidir amb [ ... ]

Política
La CUP participa a les Jornades Municipalistes del Vallès Occidental
03 Des 2021 13:51 - NataliaLa CUP participa a les Jornades Municipalistes del Vallès Occidental

Militants de la CUP de Santa Perpètua han participat a les Jornades Municipalistes del Vallès Occidental [ ... ]

Política
Perpetuencs a la direcció de Catalunya en Comú
19 Nov 2021 12:17 - NataliaPerpetuencs a la direcció de Catalunya en Comú

Catalunya en Comú celebra aquest cap de setmana la seva III Assemblea Nacional on renovarà els càrrecs [ ... ]

Política