hola

Els grups municipals de Santa Perpètua en Comú, Republicà i PSC han aprovat una proposició que insta al govern municipal a fer exposició pública cada 14 d'abril de l’ensenya republicana a la Plaça de la Vila de Santa Perpètua per commemorar la proclamació de la Segona República.

La proposta en commemoració del 90 aniversari de la Segona República, reivindica la vigència dels valors republicans com la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme, o la plurinacionalitat de l’Estat.

També recorda el dret de la ciutadania a escollir el model d’Estat per mitjà de les reformes legals previstes en el marc de la Constitució i en conseqüència el dret a escollir-ne el cap d’Estat. En aquest sentit la moció assenyala que "és hora, 43 anys després de la consulta de la Constitució i amb una societat política, social i generacionalment molt diferent, i partint de l’existència d’una realitat plurinacional, que la ciutadania pugui decidir sobre el model polític i institucional territorial i escollir la forma d’Estat, pronunciant-se democràtica i lliurement en un referèndum clar si vol tenir una monarquia o vol instaurar la III República".

La proposta indica que els esdeveniments dels darrers anys al voltant de la Casa Reial, en especial del Rei Emèrit, "posen de manifest que no es pot seguir furtant la societat aquest debat i decisió sobre quin model d’Estat volem, imposant ser representades per una família reial tacada per múltiples escàndols i casos de corrupció, evasió fiscal, i tractes de favor al refugi de monarquies autoritàries".

El grup municipal de Ciutadans va votar en contra de la proposició.


Foto: L'ensenya republicana al balcó de l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament es reuneix amb el nou director general de CASSA
29 Set 2021 14:36 - NataliaL'Ajuntament es reuneix amb el nou director general de CASSA

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, [ ... ]

Política
La Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera
01 Oct 2021 14:29 - RedaccióLa Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera

El Ple Municipal de setembre també ha aprovat inicialment, amb l'abstenció d'ERC, el Pla d’emergència [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política