hola

L’Assemblea Local de la CUP i ARRAN de Santa Perpètua han emès un comunicat conjunt on mostren el seu desacord amb el tancament de l'Escola Bressol L'Espiga. Les formacions manifesten que no hi hagi raons econòmiques que "justifiquin un tancament de cap escola i menys municipal, tot i que sigui gestionada de manera privada" i recorden que la seva opció és municipalitzar la gestió i la gratuïtat de 0 anys a Universitat. A més expliquen que tancant l'Espiga "es perd, novament, una altra oportunitat per baixar les ràtios d'alumnes per aula i educadora". A més consideren que "en la situació actual de Covid-19 cal tenir espais més amplis per alumna".

La CUP i ARRAN denuncien que segueix sent un despropòsit el “nou model de gestió del govern municipal que ni és nou, ni és gestió i el model és el capitalisme, la despossessió de la classe treballadora i de les més vulnerables". També critica que fa poc s'ha privatitzat el servei de la piscina. Afegeixen que la crisi també "s’emmarca en l’ofensiva neoliberal contra les joves i les dones, aquest cop l’ajuntament ataca a les llars d’infants com ja ho ha fet amb altres serveis municipals.

Les formacions assenyalen que la política institucional es qüestió de decidir prioritats. I recorden que encara no fa dos anys el govern local va decidir comprar una nau industrial per 1.250.000 euros per destinar-ho a magatzem "i que està a hores d’ara pràcticament buit". La CUP i ARRAN també manifesten que l'ajuntament va guanyar un judici contra la Generalitat per no fer front el seu compromís de pagar la seva part de les escoles bressols de diferents cursos (entre 2012 i 2015) que ascendia a més d'1,2 milions d’euros. I a falta d'un altre judici per les mateixes raons per cursos successius entre 2015 i 2018 que poden reportara altres 1,1 milions d'euros. Per això les formacions consideren que l’Escola Bressol Municipal L’Espiga "podria seguir prestant aquest servei i amb millor qualitat i complint amb la responsabilitat social vers les classes populars i treballadora que són les que fan servir aquest servei tan necessari".


Foto: EBM L'Espiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política
La CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària
13 Oct 2021 12:48 - RedaccióLa CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària

L’Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha valorat de manera positiva la decisió del Departament [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política