hola

Ciutadans Santa Perpètua ha presentat una moció que reclama que s’impulsin mesures que permetin reduir l’elevat increment del preu de l’electricitat.  La iniciativa es porta a terme a tots els ajuntaments catalans en els que la formació taronja compta amb representants.En l’escrit es constata la necessitat que s’adoptin mesures per reduir l’impacte que té la pujada del preu de l’electricitat entre les famílies i els consumidors vulnerables. I es demana que l’Ajuntament de Santa Perpètua insti al Govern d’Espanya a elaborar de forma urgent un Pla de Garantia de Subministres bàsics. 

El portaveu de Cs a l’ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, explica que això permetria “poder detectar i intervenir en situacions en que es detectin carències pel que fa a l’accés dels subministres bàsics”.  Segons Romero, aquest pla hauria de contemplar ajuts econòmics  a col·lectius vulnerables per finançar les despeses en subministres; acords amb les companyies per tal de que abans de tallar el subministres facin un preavís, "cosa que permetria detectar els casos vulnerables; i altres acords per compensar les despeses derivades de la suspensió de la interrupció dels subministraments a causa dels impagaments".

El portaveu de Cs ha explicat que la proposta insta al Govern d’Espanya a acabar amb la doble imposició en les factures de la llum i el gas, eliminant els impostos de l’electricitat i dels hidrocarburs de la base imponible de l’IVA, que permetria “rebaixar els preus que paguen les famílies a l’hora que permetria a les empreses ser més competitives, ja que els costos en aquests serveis serien similars als que es paguen en d’altres països europeus”.

Finalment, Romero també ha reclamat “un tipus d’IVA reduït del 10% per les factures de la llum i el gas”, com a mínim, “mentre duri la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia”.


Foto: Grup municipal de Cs en una imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut
26 Nov 2021 12:42 - RedaccióLa Corporació aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut

  El Ple de novembre ha aprovat per unanimitat de manera inicial el Pla Local de Joventut. En [ ... ]

Política
La Junta de Portaveus, amb excepció de Cs, mostra el seu suport al model d'immersió lingüística
26 Nov 2021 13:33 - RedaccióLa Junta de Portaveus, amb excepció de Cs, mostra el seu suport al model d'immersió lingüística

La Junta de Portaveus, amb l'execpció del grup municipal de Ciutadadns, va aprovar una declaració [ ... ]

Política
El Ple prorroga el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025
26 Nov 2021 13:04 - RedaccióEl Ple prorroga el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025

El Ple ha prorrogat el Pla Municipal per la Igualtat de gènere fins al 2025 per fer-lo coincidir amb [ ... ]

Política