hola

El pressupost de l’Ajuntament de Santa Perpètua per a l’any 2021 és el punt que centrarà el Ple que la Corporació local celebrarà aquesta tarda. La proposta de l'Equip de Govern arriba als 32,8 milions d'euros, 2,5 milions d'euros per sota del pressupost inicial d'aquest any. El pressupost de l'empresa municipal Mogoda Serveis serà de 4,4 milions d'euros i al Consorci de Can Filuà s'hi destinaran 66.000 euros.

Segons ha avançat el tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, la proposta de pressupost ha tingut en compte l'actual situació de crisi que "inevitablement fa que els ingressos siguin menors i implicarà una reducció de la despesa" però ha afegit que "es mantindran les polítiques d'escut social que ve oferint l'Ajuntament als perpetuencs i perpetuenques des de fa anys".

La proposta de pressupost municipal per a 2021 contempla 11,4 milions d'euros per a l'Àrea de Ciutadania i Serveis a les persones, 11 milions per a l'Àrea de Presidència i Serveis Generals i 10,3 milions d'euros per a l'Àrea de Territori i Desenvolupament Local. El pressupost prioritza l'Àrea de Ciutadania i Serveis a les persones perquè engloba serveis directes d'atenció a la ciutadania i a l'activitat econòmica en una situació de crisi com l'actual, segons ha remarcat Macías, que ha insistit que l'Ajuntament ha d'aportar el seu granet de sorra per tal de revertir-la.

El Pla de Xoc aprovat al mes de maig per tots els grups municipals haurà de continuar estant vigent durant el 2021, segons ha apuntat el tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals. "Els serveis d'atenció directa a les persones han de mantenir el reforç permanent que s'ha incorporat aquest any perquè es preveu un 2021 difícil", ha insistit.

El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, ha remarcat que durant aquest any s'ha fet un gran esforç de gestió dels ingressos per amortir la caiguda prevista que abans de l'estiu es calculava que podria ser de més de 2,5 milions d'euros. Finalment no serà tan però serà molt important, ha matisat.

Sobre l'any 2021 Macías ha afirmat que caldrà veure com evoluciona la situació, però de moment "hem de fer un pressupost preventiu i ajustat a les dades actuals i si cal fer una reformulació durant el primer trimestre perquè la situació millora es farà".

En la sessió ordinària d'avui, també es tractarà la plantilla orgànica de l'Ajuntament i la relació de llocs de treball per a l'any 2021. Altres punts també són la modificació de l'article 25 del Conveni col·lectiu i el 24 de l'acord regulador de personal, així com el calendari laboral del personal de la'ny vinent i els criteris marc del projecte de valoració de personal. També es preveu l'aprovació de la Borsa per a contractes de caràcter temporal en especialitats de grau professional i grau universitari i un expedient extrajudicial de crèdit. Durant la sessió s'acceptarà la competència sancionadora per les infraccions lleus comeses en matèria de mesures per fer front a la cris sanitària provocada per la Covid-19.

La sessió serà telemàtica començarà a les 19h i es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org, i als facebooks de l'emissora municipal i de l'Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política