hola

ERC, en un comunicat, ha mostrat la seva oposició a la jornada continua i assenyala que el millor horari serà aquell que parteixi de la idea d’equitat, salut i benestar de l’alumne així com del seu aprenentatge. La formació considera que amb la reducció horària que proposa la jornada compactada (de 9 a 14hores) no es complirien.

Montse Vinyallonga, portaveu del grup republicà, ha expressat que “quan es debat sobre quins han de ser els horaris de l’escola no es pot fer tenint en compte els contextos temporals sinó que sempre s’han de focalitzar amb l’alumne i les seves necessitats i la qualitat i l’equitat del sistema”,

La formació explica que, en primer lloc, s’ha de tenir en compte que quan es redueix l’horari s’accentuen les desigualtats educatives. Durant la tarda no es pot garantir l’atenció educativa de l’alumnat per motius diversos, entre ells la conciliació laboral i familiar. Aquest fet, accentua les desigualtats i perjudica especialment els alumnes més desfavorits.

ERC manifesta que, en segon lloc, cal tenir present les evidències sobre l’atenció, la fatiga, el descans i l’alimentació, especialment de l’alumnat amb edats més baixes. La franja de descans per dinar dins d’un horari saludable se situa entre les 12h i les 14h. No respectar aquest horari, segons ERC, suposa un retrocés en termes de salut i benestar físic, així com de desgast psicològic i de rendiment, aspectes cabdals en l’educació.

La formació destaca, en tercer lloc, que països europeus que fins ara tenien horaris més reduïts com Dinamarca o Finlàndia s’estan plantejant allargar-los fins a primera hora de la tarda. Altres com França, Alemanya i Suïssa també s’estan plantejant una ampliació de la jornada lectiva. “El debat sobre la jornada compactada, tal i com s’està plantejant no atén ni respon a raons pedagògiques. Si bé és cert, que des d’Esquerra estem a favor d’una reforma horària general, l’educació ha de posar el seu focus en el benestar de l’alumnat i el seu rendiment” explica Montse Vinyallonga.


Foto: Entrada d'un centre educatiu de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària
13 Oct 2021 12:48 - RedaccióLa CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària

L’Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha valorat de manera positiva la decisió del Departament [ ... ]

Política
La Corporació aprova per unanimitat el document del Pacte de Ciutat
01 Oct 2021 15:38 - RedaccióLa Corporació aprova per unanimitat el document del Pacte de Ciutat

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat durant la sessió celebrada aquest [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política