hola

La CUP afirma, en un comunicat, que el govern local ecosocialista "segueix deixant de banda la protecció integral dels espais verds, i segueix apostant per camions i contaminació" i afegeix que "la nefasta planificació de l’activitat industrial ens ha portat a desdoblar ara la B-140, a tenir naus industrials buides als polígons". Aquesta ha estat una de les respostes de la CUP a l'acord anunciat entre els ajuntaments de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Barberà i la Generalitat per a la millora d'aquesta carretera, projecte que preveu la remodelació de la rotonda de Can Sabau, entre d'altres actuacions per millorar la mobilitat.

La CUP critica que el govern local "segueix apostant pel transit rodat, les empreses de logística, com en el seu moment van intentar a Can Banús afectant Gallecs, ara ho fan amb Santiga i una carretera" i es pregunta quina relació té aquest projecte amb el Quart Cinturó que "trinxarà" gran part del Vallès Occidental i que la millora de la B-140 "no ajuda gaire a protegir Santiga, el seu entorn i a reduir la contaminació atmosfèrica". També es pregunta si salvar Santiga és salvar el nucli urbà o és protegir tot l'entorn natural.

La CUP imagina una Santa Perpètua "més respectuosa amb el seu entorn, amb la biodiversitat que ens envolta i els nostres espais verds". Un municipi que es centri en la defensa del transport públic col·lectiu, que aposti per la reconversió industrial en una que encaixi amb l’economia verda i circular. La formació proposa canviar la planificació actual per una adequada a les demandes, necessitats i problemes del segle XXI, "el canvi climàtic no només es combat canviant les bombetes de Sta Perpètua, es fa amb polítiques valentes i transformadores".


Foto: Carretera B-140 / Joel Mesas 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022
14 Oct 2021 13:18 - RedaccióEl Ple debat aquest vespre les ordenances fiscals de 2022

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua es reunirà aquesta tarda de manera extraordinària per tractar [ ... ]

Política
 Jordà:
04 Oct 2021 12:54 - Redacció Jordà: "En Santa Perpètua preservar l'espai agrari no és un privilegi, és una necessitat"

Esquerra Republicana de Santa Perpètua de Mogoda va traslladar a la consellera d’Acció Climàtica, [ ... ]

Política
El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política