hola

Esquerra Republicana critica la falta de transparència que hi ha per part del govern municipal de Santa Perpètua En Comú sobre l’increment de la taxa de residus, així com l’immobilisme en la millora dels percentatges de separació de reciclatge que té el municipi. La formació denuncia que la taxa de residus s'incrementa el 2021 un 9,4%, el que representa un augment de 8 euros per habitatge. Des del 2016 l'increment se situa en el 49,6%, segons explica ERC que afirma que són 31 euros més que fa cinc anys.

En un comunicat, la formació també critica les declaracions del tinent d'alcalde Adelino Macías en el darrer Ple sobre les ordenances fiscals "per la seva falta de veritat i de transparència"sobre l'increment de la taxa de residus.
“La Generalitat de Catalunya no està obligant als ajuntaments a incrementar les taxes de residus municipals, sinó que aquest increment es deu a la multa que s’imposa per no arribar als estàndards mínims de reciclatge que estableix la legislació actual. Multa que el govern municipal decideix revertir a través d’un increment sobre aquesta taxa” declara la portaveu del partit republicà Montserrat Vinyallonga.

ERC també lamenta que Santa Perpètua malgrat aprovat un pla de gestió de residus "rares vegades supera el 35%" de reciclatge quan la normativa estableix per aquest 2020 arribar al 60%. Valora la prova pilot que es farà a la Florida però expressa que "arriba tard" i "és insuficient i ens fa qüestionar si es faria sinó hi hagués una subvenció per part de la diputació”

“El reciclatge es basa en la co-responsabilitat Ciutadania - Govern, però si ja fa anys que es toca sostre en reciclatge, potser comença a ser hora que es prenguin decisions valentes i no ens quedem amb l’immobilisme de sempre tirant pilotes fora. Suspenem en reciclatge, però el gran suspens se l’emporta el Govern municipal, per la seva falta d’actuació i d’autocrítica”, segons assegura la formació.


Foto: La portaveu  del grup municipal d'ERC, Montse Vinyallonga, durant la sessió plenària virtual / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua
05 Oct 2021 11:42 - RedaccióCs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua

Ciutadans ha celebrat aquest divendres a un restaurant de Santa Perpètua el seu 15è aniversari amb [ ... ]

Política
La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
El Ple aprova la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049
01 Oct 2021 13:41 - RedaccióEl Ple aprova la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049

El Ple de la Corporació ha aprovat inicialment la modificació del Pla director del Cementiri 2021-2049. [ ... ]

Política