hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha fet arribar al grup parlamentari federal d’Unidas Podemos deu aportacions de caràcter local per a l’elaboració dels Pressupostos Generals de l’Estat. Les propostes estan relacionades principalment amb inversions a realitzar a la xarxa ferroviària, però també
amb elements vinculats amb la transició energètica, com un increment de les ajudes estatals a la compra de vehicles elèctrics, segons ha informat en un comunicat SPEC. La coordinadora de la formació local i alcaldessa de Santa Perpètua ha destacat que “totes les propostes que hem fet arribar al grup parlamentari tracten de reduir la manca d’inversions de l’Estat en infraestructures a Santa Perpètua» i afegeix que «sens dubte contribuirien a millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Esperem que els Pressupostos arribin a bon port i que algunes de les nostres propostes puguin ser aprovades”.

La última vegada que es van discutir pressupostos generals de l’Estat va ser al 2018. En relació a les inversions plantejades a la xarxa ferroviària destaquen la construcció d’un bypass entre les línies R3 i R8, amb «l’objectiu d’alliberar el barri de La Florida de la infraestructura ferroviària que el parteix en dos i que crea molts problemes de seguretat, esllavissades i soroll per al veïnat». Segons SPEC, el bypass també vol contribuir a reforçar la nova estació de Santa Perpètua a la R8, actualment en construcció, creant una estació intermodal potent. També es proposa la construcció d’un vial directe des de la factoria d’Alstom fins enllaçar-la a la xarxa d’ample internacional pel transport de mercaderies. Aquest enllaç contribuiria a incrementar la competitivitat de l’empresa i la consolidació dels llocs de treball, segons explica la formació.

Altres propostes inclouen la instal·lació de pantalles sonores sobre l’AP7, a l’alçada dels barris de Can Filuà i La Creueta, i a la línia R8 a l’alçada del barri de Mas Costa. També és proposa la construcció d’una passera de vianants sobre l’AP7, a l’alçada del Camí Vell de Polinyà.


Foto: Obras estació de la R8 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política