hola

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Kevin Romero, ha reclamat a l’equip de govern (SPEC i PSC) "que es garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic". La petició es va realitzar durant el Ple del mes de setembre, que es va celebrar ahir dijous 24 de setembre. Amb aquesta mesura, defensa Romero, "facilitem la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius, cosa impossible amb les actuals mascaretes opaques".

El portaveu explica en un comunicat que "les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l'audició de les persones amb implant coclear". I afegeix que "tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot el col·lectiu de persones amb trastorn de l'espectre autista".

En aquest sentit Romero ha recordat que "tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", de manera que "cal eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets". Per últim ha insistit que "davant l'extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l'ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i tornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials".


Foto: Kevin Romero en una imatge d'arxiu al Ple de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC participa a la trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental
15 Nov 2021 13:42 - NataliaEl PSC participa a la trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental

El PSC de Santa Perpètua va assistir a la trobada de càrrecs electes del Vallès Occidental el passat [ ... ]

Política
La Coordinadora Oberta Parlamentària de la CUP es reuneix a Santa Perpètua i manté el veto als pressupostos
22 Nov 2021 11:50 - RedaccióLa Coordinadora Oberta Parlamentària de la CUP es reuneix a Santa Perpètua i manté el veto als pressupostos

La coordinadora oberta parlamentària (COP) de la CUP-Un nou cicle per guanyar ha decidit aquest dissabte [ ... ]

Política
Perpetuencs a la direcció de Catalunya en Comú
19 Nov 2021 12:17 - NataliaPerpetuencs a la direcció de Catalunya en Comú

Catalunya en Comú celebra aquest cap de setmana la seva III Assemblea Nacional on renovarà els càrrecs [ ... ]

Política