hola

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Kevin Romero, ha reclamat a l’equip de govern (SPEC i PSC) "que es garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal que manté contacte amb el públic". La petició es va realitzar durant el Ple del mes de setembre, que es va celebrar ahir dijous 24 de setembre. Amb aquesta mesura, defensa Romero, "facilitem la lectura de llavis a persones sordes o amb problemes auditius, cosa impossible amb les actuals mascaretes opaques".

El portaveu explica en un comunicat que "les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l'audició de les persones amb implant coclear". I afegeix que "tampoc ajuden a la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot el col·lectiu de persones amb trastorn de l'espectre autista".

En aquest sentit Romero ha recordat que "tots els ciutadans tenen dret a accedir a l'administració i als organismes públics en igualtat de condicions", de manera que "cal eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets". Per últim ha insistit que "davant l'extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l'ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i tornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials".


Foto: Kevin Romero en una imatge d'arxiu al Ple de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
La Corporació aprova per unanimitat el document del Pacte de Ciutat
01 Oct 2021 15:38 - RedaccióLa Corporació aprova per unanimitat el document del Pacte de Ciutat

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat per unanimitat durant la sessió celebrada aquest [ ... ]

Política
El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política