hola

El Grup municipal de Ciutadans (Cs) demanarà en el pròxim Ple al Govern municipal un pla amb mesures concretes per a fer efectiva la conciliació laboral i reduir la bretxa salarial en la situació derivada de la crisi de la Covid-19. El portaveu de Cs, Kevin Romero, ha apuntat que, des de l'expansió de la pandèmia, «molts treballadors i treballadores han de bregar amb una rutina laboral incompatible amb la conciliació familiar”, degut, entre altres conseqüències, al tancament d’escoles bressol i centres educatius, segons ha detallat en un comunicat.
Romero ha alertat que, amb l'avenç en les fases de la desescalada, aquesta problemàtica “es veurà accentuada” a causa de les limitacions respecte al nombre d'alumnes que podran acudir presencialment a les escoles i llars d’infants, sobretot de cara al curs vinent. En aquest sentit, el regidor considera que aquesta situació perjudicarà més les mares, “ja que continuen sent les que majoritàriament es fan càrrec de la cura dels fills, sent la corresponsabilitat encara una utopia en aquest país”. Per a exemplificar-ho, l’edil ha detallat que només el 4% dels pares demanen reducció de jornada per paternitat, mentre que el 95% de les persones sense feina per cuidar a algú dependent són dones.
El portaveu ha apuntat que aquestes circumstàncies poden empènyer a moltes mares a renunciar a la seva carrera professional, “la qual cosa pot ocasionar un fre en els avenços per reduir la bretxa salarial”. Cs proposa al Govern de Santa Perpètua que demani a la Generalitat un pla urgent i específic amb mesures concretes i reals de conciliació. D'igual manera, insta a l'Ajuntament a promoure i incentivar la modalitat del teletreball i a facilitar, en coordinació amb el Govern, un telèfon d'assessorament per a assegurar-se “que ningú hagi de renunciar a la seva feina per la manca de polítiques públiques de conciliació”.


Foto: Grup municipal de Cs amb el portaveu Kevin Romero, a la dreta de la imatge / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política