hola

El tinent d’alcalde de Ciutadania i Serveis a les Persones i regidor d’Educació de Santa Perpètua, Pere García, ha reclamat a la Generalitat que situï l’educació “al centre del seu Pla de Xoc econòmic i social de Catalunya”. “La desescalada que estem vivint d’aquesta situació d’emergència sanitària ens obliga a centrar el focus de l’acció política en l’educació, per tot el que suposa d’estratègics el tancament de l’actual curs escolar, les activitats durant l’estiu i el començament i desenvolupament del proper curs 2020-2021”.

El PSC, en un comunicat, ha informat que ha elaborat un manifest per garantir el dret a l’educació amb l’objectiu de minimitzar l’impacte social negatiu de la Covid19. La formació assenyala que l’actual crisi sanitària ha posat de manifest i ha agreujat les desigualtats existents en l’alumnat segons el seu entorn i els recursos de què disposen les seves famílies.

El PSC proposa impulsar un pla d’acció contra la triple bretxa digital (d’accés, d’ús i docent); condicionar els centres educatius segons els requisits sanitaris; major inversió; elaborar un pla contra l’abandonament escolar; incrementar el número de beques i mantenir-les durant l’estiu, entre altres propostes.

El manifest també recull mesures de reajust curricular i de metodologia per al proper curs escolar, reforçant, entre d’altres, la formació del professorat; ampliant la plantilla docent per fer front a una possible reducció de ràtios o un format semipresencial de classes; recuperar el programa Salut i escola i desplegar el Decret d’escola inclusiva per tal que els centres d’Educació Especial esdevinguin en un veritable suport especialitzat per als centres ordinaris de primària i secundària.

Pere García conclou que “les desigualtats que s’han evidenciat durant l’estat d’alarma ja hi eren presents, i no s’acabaran amb l’aixecament de l’estat d’alarma i el confinament. Si bé en la situació actual i propera, la salut és la principal prioritat, l’educació és també un servei essencial al qual, com a societat, ni podem ni volem renunciar, ja que el seu accés amb condicions d’igualtat i d’equitat és la millor garantia d’oportunitats per a un progrés individual i col·lectiu”.

Foto: El regidor d'Educació, Pere Garcia (PSC) / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Jordà:
04 Oct 2021 12:54 - Redacció Jordà: "En Santa Perpètua preservar l'espai agrari no és un privilegi, és una necessitat"

Esquerra Republicana de Santa Perpètua de Mogoda va traslladar a la consellera d’Acció Climàtica, [ ... ]

Política
La CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'
30 Set 2021 11:32 - RedaccióLa CUP demana una revisió del model de recollida de residus ja que l'actual 'no funciona'

La CUP, en un comunicat, ha manifestat que l'actual model de recollida de residus a Santa Perpètua [ ... ]

Política
Cs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua
05 Oct 2021 11:42 - RedaccióCs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua

Ciutadans ha celebrat aquest divendres a un restaurant de Santa Perpètua el seu 15è aniversari amb [ ... ]

Política