hola

El Ple va decidir ahir declarar Santa Perpètua de Mogoda municipi feminista i adherir-se a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local.

En aquest àmbit, també va aprovar una proposició de rebuig a la supressió de jutjats de violència contra la dona de Cerdanyola i Rubí que proposa el Tribunal de Justícia de Catalunya i a més demanarà facilitats d'accés de les víctimes de la violència masclista a l'empara judicial i que es prioritzi la lluita contra aquesta xacra social amb l'aprovació d'un Pacte Català contra la Violència Masclista i la reforma del Codi Penal.

L'Ajuntament reclamarà formalment a la Generalitat l'abonament del deute pendent de les escoles bressol municipals de Santa Perpètua que puja a més d'1,2 milions d'euros, per tres cursos escolars de 2012 a 2015, després de la sentència ferma del TSJC. L'Ajuntament de Santa Perpètua va interposar a principis de 2019 un segon contenciós administratiu contra la Generalitat per reclamar el deute acumulat d'altres tres cursos de 2015 a 2018, per un import de més d'1,1 milions d'euros.

En el Ple de gener, es va aprovar l'estudi d'implantació de màquines de reciclatge d'envasos amb bonificacions per a dinamitzar el comerç local i de proximitat. La idea és estudiar implantar una primera màquina de sistema de dipòsit, devolució i retorn. Finalment el Ple va aprovar una proposició per fer front a la despoblació, l'envelliment i la manca d'oportunitats en el medi rural.

Reglament d'usos de CAM Bernades

El Ple ha aprovat amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció del grup republicà i C,s el Reglament d'usos de l'equipament d'arts escèniques CAM Bernades. Segons ha detallat el regidor de Joventut, Marçal Solà, aquest nou reglament recull el funcionament actual ja que l'anterior, de 2015, havia quedat obsolet. El nou reglament inclou una Comissió de seguiment vinculant i protagonista en la programació del CAM formada per joves i pel Servei de Joventut mentre que en l'anterior es parlava d'un model de gestió exclusivament municipal. També detalla infraccions i sancions, l'ordre de prioritat de persones i entitats usuàries i la incorporació de la programació i necessitats de l'Escola Municipal de les Arts (EMA).

Solà va explicar que es tractava d'un reglament que s'ajusta a la realitat de la gestió del CAM amb la CAMissió. En aquest punt, el grup municipal republicà ha anunciat la presentació d'al·legacions i ha fet aportacions com ampliar l'horari entre setmana dels bucs d'assaig per als grups habituals, ampliar la possibilitat d'activitats culturals i va preguntar sobre com es treballarà en xarxa amb altres localitats. El regidor del grup republicà, Jordi Umbert, va comentar que els agradaria comentar com es podria ampliar l'ús de CAM Bernades perquè estigui a cavall entre les regidories de Joventut i Cultura.

El regidor de Joventut, Marçal Solà, s'ha mostrat obert a debatre sobre aquestes propostes i ha anunciat que es vol fer campanya entre grups perpetuencs perquè puguin fer servir els bucs de manera gratuïta i fomentar la formació de nous grups locals. Marçal Solà va remarcar que les decisions de la programació del CAM són de la CAMissió i va exposar que es vol començar a treballar en xarxa sobre activitats que es poguin desenvolupar a l'equipament estudiant altres experiències amb localitats veïnes.

 


Foto: Vista de Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cs manifesta que l'increment d'impostos del 3,1% no afavoreix la recuperació econòmica i social
20 Oct 2021 13:36 - RedaccióCs manifesta que l'increment d'impostos del 3,1% no afavoreix la recuperació econòmica i social

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Kevin Romero, ha criticat l'augment [ ... ]

Política
Kevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu
15 Oct 2021 09:03 - RedaccióKevin Romero participa a l'EYE 2021 al Parlament Europeu

El portaveu de Ciutadans a Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat a l'EYE 2021 (European Youth [ ... ]

Política
El Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania
27 Set 2021 11:49 - NataliaEl Pacte de Ciutat recull les aportacions dels processos participatius d'experts i ciutadania

El Pacte de Ciutat afronta la recta final. Aquest acord de consens polític i social recollirà els [ ... ]

Política