hola

Les eleccions generals a Santa Perpètua es van celebrar ahir 10 de novembre amb total normalitat i amb una àmplia participació. Un 73,43% de l'electorat va votar els representants del Congrés dels Diputats. En xifres globals són 13.596 electors. La participació va ser menor, gairebé en cinc punts a les d'abril.

El PSC ha estat la força política més votada amb un total de 3.266 vots i el 24,16% dels total de sufragis. El segon partit més votat ahir va ser En Comú Podem amb 2.754 vots i un 20,37% del total. La tercera formació de les eleccions generals ha estat ERC amb 2.391 paperetes i un 17,68%.

La quarta força política ha estat Vox que ha avançat del sisè al quart lloc amb 1.197 vots i un 8,85% de l'escrutini. Ciutadans s'ha quedat com a cinquena força amb 1.074 paperetes i un 7,94 % dels vots escrutats. I molt a prop el PP que ha obtingut 965 vots i un 7,14%. Junts per Catalunya ha obtingut 829 vots, un 6,13% i la resta de forces votades no han arribat al 5%. A Santa Perpètua la CUP va aconseguir 457 sufragis, un 3,38%. Más País 226 vots i PACMA 211 vots.

Comparades les dades d'ahir amb la decisió dels votants perpetuencs a l'abril, es mantenen els tres primers llocs, tot i que el PSC ha perdut tres punts percentuals. VOX ha doblat el nombre de vots i el percentatge respecte a l'abril i s'ha situat com a quarta força. Vox ha guanyat 509 vots més respecte a l'abril. En canvi, Ciutadans és la força que ha davallat més en aquestes eleccions ja que ha perdut la meitat dels vots de l'abril, 1.117 vots menys i el percentatge de vots s'ha quedat també a la meitat. En canvi, el PP també ha augmentat els vots amb 358 paperets més i tres punts més de percentatge i Junts per Catalunya ha augmentat en 97 vots i un 1 percentual.

El primer secretari del PSC de Santa Perpètua, Manuel Ruiz, s'ha mostrat content pels resultats obtinguts al municipi que la situen com a guanyadora i desitja que a nivell general sigui possible un govern de forces progressistes. Ruiz s'ha mostrat "indignat" pels resultats de l'extrema dreta .

La coordinadora de Santa Perpètua En Comú, Isabel Garcia, s'ha mostrat contenta amb els resultats obtinguts al municipi, però ha destacat que la governabilitat de l'estat serà difícil. Espera que sigui un equip de govern de progrés. Garcia ha expressat la seva preocupació davant l'efervescència de Vox i de les seves polítiques.

La portaveu del grup municipal Republicà, Montserrat Vinyallonga, s'ha mostrat contenta amb el resultat d'unes eleccions que a Catalunya ha guanyat ERC i que a Santa Perpètua torna a ser la tercera en vots. Vinyallonga ha matisat que "aquestes eleccions no han estat justes ni plurals", ha recordat els presos perpetuencs Jordi Cuixart i Ferran Jolis i s'ha mostrat molt preocupada davant el creixement del feixisme.

Vox ha doblat els resultats de l'abril. El candidat de VOX a l'alcaldia de Santa Perpètua, Javier Cabezuelo, s'ha mostrat molt content amb els resultats obtinguts perquè considera que el seu missatge va quallant entre la ciutadania. Cabezuelo ha qualificat de "llàstima" que a Espanya es continuï votant a PSOE i PP.

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha expressat que han obtingut uns resultats dolents en les eleccions generals que ha originat la dimissió d'Albert Rivera com a president del partit. Sobre Santa Perpètua ha destacat que els partits independentistes no han arribat al 30% dels vots.

D'altra banda Romero ha informat que la Junta Electoral de zona els va donar la raó en la denuncia contra l'alcaldessa, Isabel Garcia, per utilitzar recursos municipals per fer campanya. La formació taronja va denunciar divendres que el compte oficial de Twitter de l'Ajuntament de Santa Perpètua s'havia utilitzat per fer propaganda i que en el blog de l'alcaldessa, Isabel Garcia demanava el vot cap a la candidatura del seu partit al Congrés.

El PP ha guanyat 358 vots respecte els comicis d'abril. El president local del PP, Luis Blanco, ha destacat que si a les municipals haguessin votat igual, el PP tindrà representació a l'Ajuntament. Blanco diu que si es comparen els vots del bloc constitucionalista amb l'independentisme amb comuns aquests darrers han obtingut menys vots.

Junts per Catalunya ha sumat 97 vots més que a l'abril. La candidata de la formació a l'Ajuntament, Mercè Humet, considera que han de continuar treballant per assolir els resultats que esperen ja que estan a sis punts del seu objectiu. Humet s'ha mostrat molt preocupada amb l'augment de vots de Vox a Santa Perpètua i que com a societat s'ha de treballar.

La candidata de la CUP a l'alcaldia, Bienve Navarro, considera que és molt preocupant tenir un municipi amb més d'un miler de persones que voten a un partit feixista. Navarro ha destacat que la representació de la CUP a l'Estat permetrà lluitar i fer força als partits més nacionalistes.


Foto: Col·legi electoral del Centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC
29 febrer 2024 11:35 - RedaccióL'Ajuntament de Santa Perpètua forma part de la Xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals"

  Santa Perpètua s'ha sumat a la xarxa BELC "Construir Europa amb els representants locals". Aquesta [ ... ]

Política
Una delegació local va participar al 15è Congrés del PSC
27 Mar 2024 09:40 - RedaccióUna delegació local va participar al 15è Congrés del PSC

Una delegació del PSC de Santa Perpètua va participar en el 15è Congrés del PSC, que es va celebrar [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política