hola

L’equip de govern format pels grups municipals de Santa Perpètua En Comú (SPMEC) i del PSC ha presentat el Pla de Mandat 2015-2019 que s’articula en cinc eixos prioritaris i compta amb cent propostes programàtiques, segons han anunciat aquest dijous 4 de juliol l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el segon tinent d'Alcaldia, Pere Garcia.

La primera edil ha assenyalat que “aquest és un Pla de Mandat ambiciós i alhora possible i és el nostre compromís amb la ciutadania, que es basa en les prioritats programàtiques d'ambdues formacions que van encaminades a cobrir les necessitats dels veïns i les veïnes del municipi i a contribuir a millorar el seu benestar i qualitat de vida”. Isabel Garcia ha volgut destacar que el Pla també està orientat a que Santa Perpètua “pugui assolir els grans reptes de futur per continuar sent una referència en qualitat de vida, en defensa de la igualtat, del medi ambient i guanyi prestigi i centralitat en el territori, com a referent en ocupació, indústria i desenvolupament local”.

Per la seva part, el segon tinent d'Alcaldia ha manifestat que “presentem a la ciutadania un Pla de Mandat molt ambiciós que situa les persones al centre de tota la gestió política que fem des de l'equip de govern”. “El nostre compromís per als propers quatre anys és donar resposta a totes les necessitats que tenim a Santa Perpètua per transformar-la en una veritable ciutat de serveis a la ciutadania", ha afegit.

Isabel Garcia i Pere Garcia també han coincidit a assenyalar el compromís municipal amb l'eficiència energètica i el medi ambient i per aquest motiu han volgut destacar la creació de la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Aquesta nova cartera municipal inclourà aspectes com la gestió de la qualitat de l'aire, de la contaminació ambiental i de programes d'eficiència energètica, la implantació i el seguiment del Pla d'Acció d'Energia Sostenible i l'Observatori de la Sostenibilitat, entre d'altres actuacions.

L'alcaldessa i el segon tinent d'Alcaldia també s'han mostrat il·lusionats en aquest nou mandat que s'inicia i han recordat que treballaran amb responsabilitat per complir amb aquest nou compromís amb la ciutadania perpetuenca.

Un ajuntament rigorós, responsable i transparent com a motor de la millora de la ciutat; reforçar la convivència i la participació dels veïns i veïnes, el dret a l’habitatge i els serveis públics i un municipi on les necessitats de tothom continuïn sent una prioritat, amb especial cura de les persones més vulnerables; afavorir solucions als problemes de transport públic i mobilitat, millora de parcs i l’espai públic i altres serveis municipals; la modernització modernització del parc industrial, el comerç de proximitat i les oportunitats d’ocupació i formació; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l’Ajuntament, creant espais de trobada per compartir les decisions que es prendran en aquests propers quatre anys, i amb els altres agents econòmics, socials i polítics que formen part de l'entorn territorial són els cinc eixos programàtics que agrupen el centenar d'accions compromeses per l'Equip de Govern municipal.

Una gestió pressupostària eficient, bonificacions fiscals, un Pla plurianual d'inversions de 13 milions d'euros, nous pressupostos participatius i la tarifació social són algunes de les accions relatives a l'àmbit econòmic del Pla de mandat que també preveu una carta de serveis de la Policia Local, la defensa de les persones amb diversitat funcional, l'impuls del Pla d'igualtat, ajuts per a la rehabilitació d'edificis i la regulació de l'ús de patinents elèctrics i bicicletes. Pel que fa als àmbits socials, el Pla inclou accions com la rehabilitació de les instal·lacions esportives, la promoció de la dinamització per a la gent gran, l'impuls del CAM com a espai de creació cultural i de difusió de l'oci juvenil, la implantació dels programes del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) o la rehabilitació del Vapor i la creació del nou Museu local. Una mobilitat més segura, la intermodalitat de la futura estació de la R8 i el bypass amb la línia R3, la transformació de carrers, especialment del Centre i de La Florida, en plataforma única, la consolidació del programa del vehicle elèctric i el foment de l'ocupació són altres del centenar de propostes del Pla de mandat.

El document també preveu la reclamació i exigències al govern de la Generalitat de serveis com la implantació de l'infermeria escolar i de transport públic amb l'Hospital de Mollet; i d'equipaments importants per a Santa Perpètua com són la instal·lació d'un CUAP al CAP La Florida, la construcció de l'Institut-Escola Els Aigüerols, la rehabilitació integral de l'Escola Bernat de Mogoda i la construcció d'una residència d'avis i centre de dia, entre d'altres.

 

Foto: Isabel Garcia i Pere Garcia han presentat el pla de mandat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua
05 Oct 2021 11:42 - RedaccióCs celebra el seu 15è aniversari a Santa Perpètua

Ciutadans ha celebrat aquest divendres a un restaurant de Santa Perpètua el seu 15è aniversari amb [ ... ]

Política
La Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera
01 Oct 2021 14:29 - RedaccióLa Corporació aprova el Pla d'emergència en situació de sequera

El Ple Municipal de setembre també ha aprovat inicialment, amb l'abstenció d'ERC, el Pla d’emergència [ ... ]

Política
La CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària
13 Oct 2021 12:48 - RedaccióLa CUP valora que Santa Perpètua aculli el Centre d'Urgències d'Atenció Primària

L’Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha valorat de manera positiva la decisió del Departament [ ... ]

Política