hola

L’equip de govern format pels grups municipals de Santa Perpètua En Comú (SPMEC) i del PSC ha presentat el Pla de Mandat 2015-2019 que s’articula en cinc eixos prioritaris i compta amb cent propostes programàtiques, segons han anunciat aquest dijous 4 de juliol l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el segon tinent d'Alcaldia, Pere Garcia.

La primera edil ha assenyalat que “aquest és un Pla de Mandat ambiciós i alhora possible i és el nostre compromís amb la ciutadania, que es basa en les prioritats programàtiques d'ambdues formacions que van encaminades a cobrir les necessitats dels veïns i les veïnes del municipi i a contribuir a millorar el seu benestar i qualitat de vida”. Isabel Garcia ha volgut destacar que el Pla també està orientat a que Santa Perpètua “pugui assolir els grans reptes de futur per continuar sent una referència en qualitat de vida, en defensa de la igualtat, del medi ambient i guanyi prestigi i centralitat en el territori, com a referent en ocupació, indústria i desenvolupament local”.

Per la seva part, el segon tinent d'Alcaldia ha manifestat que “presentem a la ciutadania un Pla de Mandat molt ambiciós que situa les persones al centre de tota la gestió política que fem des de l'equip de govern”. “El nostre compromís per als propers quatre anys és donar resposta a totes les necessitats que tenim a Santa Perpètua per transformar-la en una veritable ciutat de serveis a la ciutadania", ha afegit.

Isabel Garcia i Pere Garcia també han coincidit a assenyalar el compromís municipal amb l'eficiència energètica i el medi ambient i per aquest motiu han volgut destacar la creació de la Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Aquesta nova cartera municipal inclourà aspectes com la gestió de la qualitat de l'aire, de la contaminació ambiental i de programes d'eficiència energètica, la implantació i el seguiment del Pla d'Acció d'Energia Sostenible i l'Observatori de la Sostenibilitat, entre d'altres actuacions.

L'alcaldessa i el segon tinent d'Alcaldia també s'han mostrat il·lusionats en aquest nou mandat que s'inicia i han recordat que treballaran amb responsabilitat per complir amb aquest nou compromís amb la ciutadania perpetuenca.

Un ajuntament rigorós, responsable i transparent com a motor de la millora de la ciutat; reforçar la convivència i la participació dels veïns i veïnes, el dret a l’habitatge i els serveis públics i un municipi on les necessitats de tothom continuïn sent una prioritat, amb especial cura de les persones més vulnerables; afavorir solucions als problemes de transport públic i mobilitat, millora de parcs i l’espai públic i altres serveis municipals; la modernització modernització del parc industrial, el comerç de proximitat i les oportunitats d’ocupació i formació; i potenciar el diàleg i el consens amb tots els grups que formen part de l’Ajuntament, creant espais de trobada per compartir les decisions que es prendran en aquests propers quatre anys, i amb els altres agents econòmics, socials i polítics que formen part de l'entorn territorial són els cinc eixos programàtics que agrupen el centenar d'accions compromeses per l'Equip de Govern municipal.

Una gestió pressupostària eficient, bonificacions fiscals, un Pla plurianual d'inversions de 13 milions d'euros, nous pressupostos participatius i la tarifació social són algunes de les accions relatives a l'àmbit econòmic del Pla de mandat que també preveu una carta de serveis de la Policia Local, la defensa de les persones amb diversitat funcional, l'impuls del Pla d'igualtat, ajuts per a la rehabilitació d'edificis i la regulació de l'ús de patinents elèctrics i bicicletes. Pel que fa als àmbits socials, el Pla inclou accions com la rehabilitació de les instal·lacions esportives, la promoció de la dinamització per a la gent gran, l'impuls del CAM com a espai de creació cultural i de difusió de l'oci juvenil, la implantació dels programes del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) o la rehabilitació del Vapor i la creació del nou Museu local. Una mobilitat més segura, la intermodalitat de la futura estació de la R8 i el bypass amb la línia R3, la transformació de carrers, especialment del Centre i de La Florida, en plataforma única, la consolidació del programa del vehicle elèctric i el foment de l'ocupació són altres del centenar de propostes del Pla de mandat.

El document també preveu la reclamació i exigències al govern de la Generalitat de serveis com la implantació de l'infermeria escolar i de transport públic amb l'Hospital de Mollet; i d'equipaments importants per a Santa Perpètua com són la instal·lació d'un CUAP al CAP La Florida, la construcció de l'Institut-Escola Els Aigüerols, la rehabilitació integral de l'Escola Bernat de Mogoda i la construcció d'una residència d'avis i centre de dia, entre d'altres.

 

Foto: Isabel Garcia i Pere Garcia han presentat el pla de mandat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política