hola

ERC proposa una remodelació de l'actual complex esportiu del municipi per tal que pugui donar resposta i servei a la població actual així com més inversió en esport per retenir i créixer en talent al nostre municipi i cohesionar la ciutadania, segons ha explicat la formació en un comunicat. L'alcaldable d'Esquerra, Laura Oliver, explica que "el complex esportiu no està donant resposta a les necessitats d'una població que ha anat creixent tant en nombre com en interès per l'esport. La zona del pavelló ha anat quedant molt envellida i tot i ser un espai gran no s'aprofita tot el potencial que té" i afegeix que "això, conjuntament amb la manca d’aposta per part del consistori durant dècades, ha provocat entre d’altres coses que esports concrets no hagin pogut créixer i professionalitzar-se i que no haguem pogut retenir talent local"

Esquerra assenyala que "l’esport és beneficiós per la salut però també funciona com a eix cohesionador i d’inclusió per això és imprescindible invertir-hi des de dues línies diferents". La primera a partir de l’adequació de les instal·lacions. La formació proposa la millora de l'entrada amb una recepció i un bar/restaurant més ampli i un espai més gran per les activitats de fitness i gimnàs. La formació assenyala que caldria estudiar el trasllat de les pistes de tennis a la zona del Pàdel i destinar aquest espai a dues pistes esportives addicionals.

ERC també explica que la piscina exterior, que fa una funció social molt important durant l’estiu, queda desaprofitada durant els mesos d’hivern provocant que pràcticament no hi hagi espai a la piscina coberta per donar resposta als esportistes i usuaris dels clubs. En aquest sentit proposa estudiar-ne la climatització durant la resta de l’any. També considera que cal estudiar poder recuperar la pista d’atletisme "tal i com havíem tingut fa anys, despatxos per les entitats esportives, no oblidar-nos d’adaptar els espais a persones amb mobilitat reduïda i els vestuaris i lavabos a les necessitats de les persones que els han d’utilitzar i en especial a les dones".
Esquerra recorda que a finals de març el Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar un pressupost de 200 milions en els propers 5 anys per millorar i modernitzar les instal·lacions i equipaments esportius arreu de Catalunya i "del qual Santa Perpètua se’n podria beneficiar".

La formació també assenyala que cal potenciar l’esport minoritari i també l’esport femení i expressa que "fan falta més polítiques socials i feministes enfocades a la infància i a la vida adulta". En aquest sentit, proposa, entre d’altres, la potenciació de l’esport i en especial el femení amb accions a les escoles i al carrer; línies de subvenció perquè aquells infants amb discapacitats o en risc d’exclusió puguin participar en l’esport que els hi agradi i no hagin de marxar, i una graella d’activitats que permeti a les famílies acompanyants gaudir del complex mentre els seus infants entrenen.


Foto: Pavelló d'Esports / ERC

0
0
0
s2sdefault