L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia ha defensat la creació de llocs de treball i la lluita contra l'atur com una de les prioritats de les administracions i els agents econòmics i socials durant la jornada sobre la reindustrialització del Vallès Occidental. Agents econòmics i socials han acordat 40 propostes per millorar les infraestructures, la formació, l'estat dels polígons, el transport públic, la fiscalitat i l'àmbit de la gestió per aconseguir la reindustrialització del Vallès Occidental. Aquestes són el resultat de la primera fase d'anàlisi sorgida de la 'Declaració del Vallès Occidental. Cap a la segona reindustrialització', una iniciativa dels sindicats CCOO i UGT presentada l’abril de 2014 i subscrita per 23 ajuntaments i una dotzena d’entitats entre universitats, sindicats, i entitats econòmiques i professionals.
L'alcaldessa de Santa Perpètua va participar el divendres 24 d'abril en la presentació del document de propostes de la Declaració del Vallès Occidental cap a la segona reindustrialització que es va celebrar a Terrassa. Isabel Garcia va repassar les accions dutes a terme per l'Ajuntament en el darrer any per ser un referent a Catalunya de la indústria i el treball. L'alcaldessa va recordar la constitució de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, el desenvolupament de programes amb col·laboració amb el teixit empresarial de la Riera de Caldes, en àmbits com la logística industrial i la distribució, el vehicle elèctric, la internacionalització de les PIMES, o la connectivitat als polígons industrials; i l'ampliació de l’oferta formativa ocupacional i de reciclatge, "construint amb plans d’ocupació un nou edifici per la formació ocupacional i els serveis a les empreses". Va afegir que fruit d’aquestes accions "hem donat suport a 583 empreses i a 220 emprenedors i també hem ajudat, en els dos últims anys, a la implantació al nostre municipi, de 206 noves empreses i 13 ampliacions d’empreses existents".
L'alcaldessa va lamentar que "no hem aconseguit que els governs de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya vegin en el suport a la indústria i l’ocupació un tema cabdal. A tall d’exemple ens podem fitxar en el pressupost que el Govern de la Generalitat destinarà aquest any 2015, per donar suport a la indústria, 51,4 milions d’euros, en front dels 111,3 milions de fa tres anys. I la mateixa dinàmica ha seguit el pressupost del Govern Central. Per aquest any 2015 les transferències per polítiques actives d’ocupació són 211,7 milions, quan al 2011 van ser 453 milions".
L'alcaldessa també va defensar la proposta de la Plataforma Fem Vallès, «defensem la creació d’una nova àrea metropolitana a Catalunya, amb tot el que això implica, que sumi els dos vallesos i que esdevingui una potent eina al servei del territori, que jugui el paper de lideratge que li pertoca en benefici de la creació de noves oportunitats econòmiques per a tothom». També va exigir "competències i recursos, per continuar desenvolupant l’activitat de suport al desenvolupament local, que ja estem fent" i ampliar "el nostre compromís de col·laboració público-privada que ens permeti dissenyar i executar accions de suport a la industria del nostre territori".
Foto: participants a la jornada de reindustrialització / Ajuntament de Terrassa