El Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Perpètua, va organitzar la trobada anual de la Comunitat Vallès PAE, la xarxa de cooperació pública i privada dels polígons del Vallès Occidental al Museu del Treball i la Indústria Viva el 12 de juliol.
La comunitat s'ha ampliat amb noves incorporacions d'ajuntaments i entitats que treballaran conjuntament pels reptes de futur del polígons d'activitat econòmica. A l'acte van participar membres de les més de 60 entitats adherides a la Comunitat Vallès PAE, que ha estat recentment reconeguda pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals. La regidora de Desenvolupament Local, Laura Oliver, el conseller comarcal d’Impuls Econòmic, Xavier Garcés, i l’alcaldessa, Isabel Garcia, van prendre part a la trobada.
Laura Oliver va destacar el caràcter industrial del municipi de Santa Perpètua de Mogoda, i l'aposta que fa deu anys va permetre la unió de cinc municipis en l'Associació de l'Eix de la riera de Caldes (AMERC), que engloba 32 polígons i 3.000 empreses. La regidora de Desenvolupament Local va argumentar que "la indústria és fonamental per nosaltres i d'aquí que abordem problemàtiques de gran impacte de forma conjunta i amb línies de treball estratègiques".
Així mateix, el conseller Xavier Garcés va destacar la representativitat territorial de la Comunitat Vallès PAE amb 64 entitats que inclouen, a part dels ajuntaments i agents socials i econòmics, gairebé la totalitat d’associacions i entitats de gestió dels polígons d’arreu la comarca. “La creació i dinamització d’aquest espai de treball i col·laboració entre tots els agents públics i privats de la comarca és excepcional” ha assenyalat Garcés en un comunicat de premsa.
Durant la trobada es va fer seguiment de les actuacions realitzades durant l’últim any en el marc del Pla de Cooperació als polígons industrials 2022-2024, entre les quals es troben, la presentació pública del web Som Polígons, el desplegament del projecte d’Ecosistema industrial de proximitat Open Industry i els treballs de constitució de quatre grups locals per fomentar projectes d’autoconsum compartit industrial a Barberà del Vallès, Castellbisbal, Rubí i Viladecavalls.
La regidora de Desenvolupament Local, Laura Oliver, considera que "la Comunitat Vallès PAE és molt interessant perquè hi ha representants d'administracions i empreses per poder treballar de manera conjunta amb els reptes que tenim agrupant esforços i arribant a conclusions comunes". També es va plantejar la millorar del manteniment i les inversions als polígons els pròxims anys, per garantir la seva qualitat davant els reptes de disponibilitat i transformació de sòl que té la comarca. Oliver va recordar el Living Lab de transició energètica que s'ha posat en marxa amb èxit amb l'objectiu de crear comunitats energètiques empresarials així com el problema de la mobilitat que és un dels temes claus a millorar. A la trobada anual de la Comunitat Vallès PAE, Santa Perpètua va exposar els projectes que s'han anat executant relacionats amb ocupació, transició energètica i mobilitat.
Foto: Participants a la trobada Vallès PAE a Santa Perpètua / L'Informatiu
Foto: El MTIV va acollir la trobada Vallès PAE / L'Informatiu