hola

El Recinte Firal de Santa Perpètua acull aquest dissabte 27 de maig la desena edició de l’ElectroCatFP, un certamen en el qual equips formats per alumnat de formació professional d’automoció posen a prova un prototip de vehicle elèctric que han dissenyat i construït durant el curs sobre una base motriu comú. Enguany participaran a l’activitat nou equips d’instituts d’arreu de Catalunya i per primer cop un de fora del territori català. La prova s’iniciarà a les cinc de la tarda i es perllongarà fins a dos quarts de nou del vespre.

Els equips que participen enguany a l’ElectroCatFP i que opten a guanyar aquesta desena edició són els dels instituts Castellarnau, de Sabadell; Palau Ausit, de Ripollet; Andreu Nin, d’El Vendrell; La Guineueta i els Salesians de Sarrià, de Barcelona; l’Escola Municipal del Treball, de Granollers: el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona; el Centre Tècnic del Vallès, de Les Franqueses del Vallès; i el Centro Integrado de F.P Número Uno (Santander).
Durant el certamen, els equips faran proves de rampa, eslàlom i resistència al rodatge i es verificarà l’eficiència energètica. També es podran veure les tandes en les quals el públic podrà veure rodar els prototips. El jurat atorgarà premis en les categories de Comunicació, Innovació, Disseny Tècnic, Velocitat, Resistència i eficiència, Sostenibilitat i Disseny estètic, a més d’un primer Premi Fase 1 i els tres premis absoluts.
L’Ajuntament ha preparat activitats paral·leles durant la tarda amb un gran circuit d’Scalextric i una zona de circuit en la qual el públic podrà provar els escúters elèctrics de Sabway Santa Perpètua.
L’ElectroCatFP està impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del projecte de Mobilitat Sostenible i Vehicle Elèctric de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) i compta enguany amb la col·laboració de sis patrocinadors: CIM UPC, Karting Kardedeu, Gremi de Mobilitat, Tecnobee, La Perpetuenca, Tempel, Mavilor i Sabway Santa Perpètua.

Entrenaments previs

El Recinte Firal va acollir el 12 de maig els entrenaments previs de l’ElectroCatFP. Set equips van poder assistir a la cita i van passar les verificacions administratives i estàtiques pertinents, per comprovar que els vehicles complien amb els requisits tècnics de seguretat.

Els equips van arribar amb els vehicles gairebé a punt, amb els últims retocs per fer, com acabar d’enllestir la carrosseria, segons ha explicat la Regidoria de Desenvolupament Local. D’altra banda, també van realitzar algunes de les proves puntuables com ara les d’acceleració en recta i de canvi de bateria.

Deu anys de l’ElectroCatFP

L’edició d’enguany del certamen impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua és especial: l’ElectroCatFP arriba al seu desè aniversari. El projecte es va iniciar l’any 2014 amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible, el vehicle elèctric i els estudis de formació professional, en concret, els de grau superior en automoció. Durant aquestes deu edicions, s’ha continuat promovent els mateixos objectius i s’han sumat de nous, com l’augment de la representació femenina.

L’ElectroCatFP ha anat evolucionant i creixent en el seu format. Les primeres tres edicions es van celebrar al circuit que l’empresa Honda té a la seva fàbrica de Santa Perpètua, però l’any 2017 es va fer un canvi d’ubicació al Circuit Urbà del Recinte Firal, on es va ubicar definitivament. Aquest nou emplaçament oferia la possibilitat de fer un circuit més gran i la implicació de la ciutadania, que a partir d’aquell moment va poder anar a veure com els equips provaven els prototips de vehicle elèctric.

Des dels seus inicis, l’ElectroCatFP s’ha celebrat sempre a finals de maig o principis de juny, ja que l’esdeveniment representa el punt final a un projecte en el qual l’alumnat ha treballat durant tot el curs als centres. L’excepció va ser l’any 2020 quan a causa de la pandèmia de la Covid-19 l’alumnat no va poder acabar de construir els prototips i van presentar els projectes de manera telemàtica.

En la primera edició van participar cinc equips. Dos encara hi continuen i no s’han perdut cap edició: són els instituts Castellarnau de Sabadell, vigent guanyador, i Palau Ausit, de Ripollet, primers vencedors del certamen. Des de que va començar a rodar, el projecte no ha parat de sumar instituts participants fins a arribar als deu equips en l’edició de 2022. Com a novetat, a l’edició d’enguany, participarà per primer cop un institut de fora de Catalunya, el Centro Integrado de F.P Número Uno de Santander.

Foto: Imtage d'arxiu / Reg Desenvolupament Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Mercat Municipal estrena dues noves parades
12 Abr 2024 13:32 - RedaccióEl Mercat Municipal estrena dues noves parades

Aquest divendres 12 d’abril entren en funcionament dues noves parades al Mercat Municipal. A través [ ... ]

L'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua
05 Abr 2024 13:16 - RedaccióL'atur es redueix en sis persones durant el mes de març a Santa Perpètua

El març ha finalitzat amb 1.222 persones desocupades a Santa Perpètua, sis menys que al mes de febrer [ ... ]

Aquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local
05 Abr 2024 12:59 - RedaccióAquest mes comencen formacions per a empreses, autònoms i comerç local

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà les formacions adreçades a empreses, autònoms i al comerç [ ... ]