hola

El projecte d'Impuls a la Indústria 4.0 liderat per l'Ajuntament de Santa Perpètua amb la col·laboració d’experts del Centre Metal·lúrgic i tecnòlegs i la Fundació CIM UPCa través de l'AMERC (Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes) ha arribat ja als cinc anys de vida i ha permès assessorar a més de cinquanta firmes d'aquesta àrea, la gran majoria petites i mitjanes empreses, en el seu procés de transformació digital. El projecte indueix a les empreses a fer una reflexió estratègica sobre el model d’Indústria 4.0 que necessita la seva empresa, ajudant-les a posar en marxa projectes de transformació tecnològica, i si fa falta amb proves pilot inicials.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha organitzat un webinar per a càrrecs electes i tècnics de l’àmbit del Desenvolupament Local de l’Eix de la riera de Caldes, per a fer balanç del projecte d'Impuls a la Indústria 4.0. L'assessor tecnològic del programa, Ricard Rocosa, i el director general del Centre Metal·lúrgic, Gabriel Torras, han posat en valor aquest projecte iniciat a la riera de Caldes, i el fet que s'hagi reproduït a altres territoris.

Durant la jornada dues empreses de Santa Perpètua, Chemplate i ODYLSA, han testimoniat el seu pas pel programa i l’ajut que ha suposat per a impulsar la digitalització de l’empresa. En el cas de Chemplate, el seu project manager Andreu Ruiz ha descrit com va anar el procés d’introducció de IoT per a la monitorització de processos. Per la seva part, el director tècnic de l’empresa ODYLSA, Francesc Peyrecave, ha exposat la introducció d’un nou model de negoci. Aquesta empresa ha desenvolupat una nova plataforma de dades de com es comporta una determinada màquina o aparell que ofereixen com a nou servei a la seva clientela.

La jornada també ha comptat amb la participació del director d’innovació de Fundació CIM-UPC, Felip Fenollosa, que ha explicat la creació del Banc d’Empreses tecnològiques, que ofereix a les empreses de la riera de Caldes trobar el proveïdor tecnològic adequat per a implantar solucions de digitalització industrials, i poder buscar, si és possible, la proximitat territorial i els projectes cooperatius entre empreses de la riera de Caldes.

 

Foto: El director del SOC s'ha interessat aquest mes de febrer pel projecte d'Impuls a la Indústria 4.0 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Sessions informatives sobre els nous serveis de Transició Energètica per empreses de polígons
27 Gen 2023 08:49 - RedaccióSessions informatives sobre els nous serveis de Transició Energètica per empreses de polígons

L’Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) en el marc del projecte de Transició [ ... ]

L'Ajuntament posa en valor la inversió d'Onducart vinculada a la transició energètica
20 Gen 2023 14:56 - RedaccióL'Ajuntament posa en valor la inversió d'Onducart vinculada a la transició energètica

El regidor de Desenvolupament Local i de Transició Energètica i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de [ ... ]

El Club de la Feina atén a 116 persones i rep 706 visites durant l’any 2022
19 Gen 2023 11:30 - RedaccióEl Club de la Feina atén a 116 persones i rep 706 visites durant l’any 2022

Des de l'espai de cerca activa de treball ubicat a la Granja Soldevila han fet balanç de les actuacions [ ... ]